Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 81 ilde Çember-13 operasyonu! 3 bin 765 kişi yakalandı

81 ilde Çember-13 operasyonu! 3 bin 765 kişi yakalandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, son dört gündür Türkiye genelinde gerçekleştirilen "ÇEMBER-13" operasyonlarında 3.765 firari şahıs yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Tayfun Akyatan

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son dört gündür 81 ilde devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" operasyonlarında büyük bir başarı elde edildiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 3.765 firari şahsın yakalandığını belirtti.

Firari Suçluların Peşinde

Operasyonların amacının, firari suçluların toplumda huzur kaçırmasına izin vermemek olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, bu kişilerin birer birer yakalanarak adalete teslim edileceğini ifade etti. Toplumun güvenliği ve huzuru için kararlı bir şekilde çalışacaklarını belirten Yerlikaya, suçluların kaç yıldır arandığına dair de bilgi verdi.

Yakalananların Detayları

Operasyonlar neticesinde yakalanan firari şahısların profiline dair detaylar da paylaşıldı. İşlenen suçlara göre dağılımı şu şekildedir:

  • Hırsızlık: 588 kişi
  • Dolandırıcılık: 282 kişi
  • Yağma: 119 kişi
  • Adam Öldürme: 38 kişi
  • Cinsel Suçlar: 87 kişi
  • Narkotik Suçları: 678 kişi
  • Terör: 40 kişi
  • Kaçakçılık ve Organize Suçlar: 396 kişi

Operasyonun Detayları

Yerlikaya, operasyonların detaylarına da değindi. İl jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlıklarının iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda, şahısların ev, iş yeri baskınları ve kimlik kontrolleriyle yakalandığı belirtildi.

Vali Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik birimlerini tebrik etti. Milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade eden Yerlikaya, toplumun güvenliği için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbulkart ile ödeme dönemi başladı!

İstanbulkart ile ödeme dönemi başladı!