Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş 6 Yaşında Zorla Evlendirilmişti! Cezalar Belli Oldu

6 Yaşında Zorla Evlendirilmişti! Cezalar Belli Oldu

İstanbul’da 6 yaşında evlendiren genç kadının davası Türkiye gündemine oturmuştu. Babası ve eski kocasının cezaları belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 Yaşında Zorla Evlendirilmişti! Cezalar Belli Oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul’da 6 yaşında evlendirilen H.K.G.'nin davası, Türkiye’nin gündeminde geniş yer bulmuştu. 

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı olan H.K.G., babası ve eski eşinden şikayetçi olmuştu. 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilen H.K.G.'nin davasında, İstekli için 67 yıl 10 ay 15 gün, baba ve anne için ise 22 yıl 6 ay hapis cezası istenmişti.

"zincirleme şekilde çocuğun c*nsel ist*smar"

İstinaf mahkemesi, sanıklara verilen cezaları tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı gerekçesiyle bozmuş ve sanıklar yeniden yargılanmıştı. Cumhuriyet savcısı, Kadir İstekli’nin “zincirleme şekilde çocuğun cins*l ist*smarı” ve “zincirleme şekilde eşe karşı cins*l saldırı” suçlarından 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun c*nsel ist*smarı” suçundan 47 yıl 3 aya kadar hapsi istenmiş, firari anne Fatıma Gümüşel’in dosyasının ayrılması talep edilmişti.

Merakla beklenen davada karar açıklandı. Baba Gümüşel 18 yıl 9 ay, Kadir İstekli ise 36 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ne Olmuştu

H.K.G., babası tarafından henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilmiş ve yıllarca tecavüze uğramıştı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, kızının evliliğini sürdürmesi için baskı yapmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Kadir İstekli hakkında 2004-2013 yılları arasında çocuğun nitelikli cins*l ist*smarı ve 2020’de eşe karşı nitelikli c*nsel saldırı suçlarından iki ayrı ceza verilmesi gerektiğini belirtmişti. Anne ve baba hakkında verilen hapis cezalarında ise yasa gereğince artırım yapılması gerektiği kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Demokrat Parti'de Kongre Heyecanı! Gültekin Uysal Katılacak

Antalya Demokrat Parti'de Kongre Heyecanı! Gültekin Uysal Katılacak