Antalya'da 1914'ten bu yana faaliyet gösteren ve bölgenin en köklü firmaları arasında yer alan Yenigün; turunç başta olmak üzere vişne, çilek, incir, bergamot, gül, kayısı, kızılcık, portakal, ayva, şeftali, böğürtlen gibi yöresel tatların yanında patlıcandan limon çiçeğine, karpuz kabuğundan yaban mersinine, şadoktan hurmaya, kamkattan havuca, ejder meyvesinden nara kadar 40'ın üzerinde reçel üreterek ihraç ediyor. Firmanın ürünleri arasında şeker ilavesiz, diyabetik reçeller de yer alıyor.
Reçeller 30'dan Fazla Ülkeye İhraç Ediliyor
Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada üretim faaliyetini yürüten firmanın dördüncü kuşak temsilcisi Özlem Alpagot, hem yöresel tatları hem de farklı lezzetleri reçele dönüştürdüklerini anlattı.
Turunç ve bergamotun Antalya'nın coğrafi işaretli ürünleri olduğunu ve bu meyveleri reçelle yurt dışına tanıttıklarını ifade eden Alpagot, 40'ın üzerinde meyve ve sebzeden ürettikleri reçellerin hem yurt içinde hem yurt dışında ilgi gördüğünü söyledi ve ekledi:
"30'un üzerinde ülkeye ihracatımız var. En fazla İngiltere, Almanya ve ABD'ye satış yapıyoruz. İngiltere genellikle şeker ilavesiz reçelleri istiyor, biraz daha doğala yönelik."
Aronya, Acı Biber, Ejder Meyvesi Reçele Dönüşüyor
Özlem Alpagot farklı lezzetleri de reçele dönüştürdüklerine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
"Antalya en çok narenciye bölgesi ama biz 1914'ten bu yana çok değişik ürünleri deniyoruz. Şu anda aronya, ejder meyvesi, acı biber ve süt reçellerimiz listemize girdi. Değişik tat arayanlar acı biber reçeli tercih ediyor. Süt reçeli Avrupa'da çok fazla tüketilen bir reçel, Türkiye'de de yeni yeni sevilmeye başladı. Aronya süper meyve diye geçiyor, antioksidan açısından çok zengin bir meyve, yaban mersini ile birleştirerek yaptığımız yeni bir reçel."