Antalya'nın lezzetlerinden biri olan Gazel Böreği Hem ağızda çıtır çıtır dağılan yufkası hem içinde kıyma ve patatesin leziz uyumuyla harmanlanmış tatları bir araya getiren bu börek sizi bağımlı hale getirecek! 

Gazel Böreği Malzemeleri Nelerdir? 

Gazel Böreği için kullanılan malzemeler 12 Baklavalık yufka, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 kahve fincanı susam

Antalya'da 9 Aydır Kayıp Olan Gençten iz yok... “Gömüldü” İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi! Antalya'da 9 Aydır Kayıp Olan Gençten iz yok... “Gömüldü” İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi!

Gazel Böreği İç Malzemeleri Nelerdir?

Gazel Böreği iç malzemelerinde, 400 gram kıyma, 3 adet soğan, 3 adet patates (haşlanmış), 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı tuz

Gazel Böreği Nasıl Yapılır? 

Gazel böreği için önce harç yapımı daha sonra da böreği hazırlamakla başlanmalı.

Önce soğanları diş diş doğrayıp kısık ateşle az su ile yumuşatıncaya kadar pişirip kıymayı ekleyebiliriz. Kıymayı da soğanlarla birlikte ara ara karıştırarak, suyunu çektikçe az su ekleyerek macun gibi oluncaya kadar pişiriniz. Kıymaya, yeni haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri sıcak sıcak ekleyiniz. Çatalla pütür kalmayacak şekilde ezip karışıma yediriniz. Tuzu, tarçını, karabiberi ekleyip tüm malzemeyi birbirine karıştırınız.

Gazel Böreği Nasıl Hazırlanır?

Altı adet baklavalık yufkayı, aralarını fırça ile yağlayarak, yağlanmış fırın kabına üst üste diziniz. Üzerine harcı koyup yayınız. Harcın üzerini de araları yağlanmış diğer 6 adet baklavalık yufka ile kapatınız. Böreği porsiyonluk kareler şeklinde kesiniz. Üzerini fırça ile yağladıktan sonra susam serpiniz ve fırın kabını, önceden 180 °C kızdırılmış fırına veriniz. Yaklaşık 30-35 dakika sonra böreğin üstü kızardığında kabı fırından alınız. Ilıyınca servis tabağına çıkarınız; sıcak sıcak sofraya veriniz.

Muhabir: Hatice Akkılıç