Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’da, karpuz hasadına erken başlandı. Serik ilçesi Dikmen Mahallesinde yetiştirilen karpuzların kilogram fiyatı 23 ile 25 TL arasında değişiyor.
Erken Hasat Başladı
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle karpuz hasadına erken başlandı. Ocak ayında ekilen yerli karpuzlar, aroması ve tadıyla İran karpuzuna karşı rekabet edebilecek güçte.
Yerli Karpuz Tercihi
Tüccar Kasım Yaşar, "Karpuz hasatımız başladı. Hasat için meyvemizin günü geldi. Paramız dışarıya gitmemesi için üreticilerimiz bu ürünü yetiştirmiş. Karpuzların aroması, tadı çok güzel. Vatandaşımız, İran karpuzu yerine yerli malımız olan karpuzları tercih etsin. Türkiye’nin malı kendine yeter” dedi.
Karpuz Fiyatları ve Hasat Miktarı
Karpuzun kilogram fiyatının 23 - 25 lira arasında olduğunu aktaran Yaşar, “İlk hasatımızda 1 dönümde ortalama yaklaşık 4 ton kırım yapacağız. Haftaya yine bu şekilde hasada devam edeceğiz. Burası yaklaşık 6 dönüm bir sera. Üreticimiz Ocak ayında üretime başlamış ve yaklaşık 3 ay sonra da hasada başlandı" şeklinde konuştu.