Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 16'ncısı düzenlenen Satranç Turnuvası, büyük bir coşkuyla tamamlandı. 7-12 yaş arasındaki öğrencilerin strateji dolu hamlelerle yarıştığı turnuvanın sonunda dereceye giren minik sporcular, madalya ve kupalarına kavuştu.
Cam Piramit’te Satranç Rüzgarı Esti
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği iş birliğinde gerçekleşen 16. Satranç Turnuvası, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde üç gün boyunca satranç tutkunlarını bir araya getirdi. 7-12 yaş grubundan toplam 900 öğrencinin mücadele ettiği turnuvada, katılımcılar altı farklı kategoride yarıştı.
Her Yaştan Çocuğa Fırsat
Turnuvada 7 yaş genel kategoride Güneş Sarp, 7 yaş kızlar kategorisinde Neslişah Gökoğlu Hanzade birincilik ipini göğüsledi. 8 yaş genel klasmanda Tuna Uzunoğulları, 8 yaş kızlarda ise Zümra Mina Solak zirvede yer aldı. 9 yaş genel klasmanda Yiğit Şimşek, 9 yaş kızlarda Bahar Neva Karataş şampiyon oldu. 10 yaş genel kategorisinde Tuncay Yağız, 10 yaş kızlarda ise Asel Buse Erbaş ilk sırayı aldı. 11 yaş genel klasmanda Eren Celal Toprak, 11 yaş kızlarda Elif Cemre Uysal; 12 yaş genel klasmanda ise Rüzgar Çekiçoğlu ve 12 yaş kızlarda Gülce Deniz Aktaş kategorilerinin şampiyonları olarak kupalarını kaldırdı.
Başarılı Sporculara Kupa ve Madalya
Her kategoride ilk üç dereceye giren sporculara kupa, ilk 10'a girenlere ise madalya verildi. Antalya’da satranç sevgisini artıran turnuva, çocukların hem yeteneklerini sergilemelerine hem de unutulmaz bir 23 Nisan geçirmelerine olanak tanıdı.