Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu'na Veda: Sanat Dünyası Yasta

Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu'na Veda: Sanat Dünyası Yasta

Türk sinemasının usta ismi Tomris Giritlioğlu, İstanbul'da vefat etti. Yönetmen için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu'na Veda: Sanat Dünyası Yasta
KAYNAK: İHA

Türk sinemasının usta yönetmeni ve senaristi Tomris Giritlioğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayata veda etti. Giritlioğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yönetmenin naaşı, 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Giritlioğlu, Türk sinemasına kazandırdığı önemli eserlerle tanınan bir isimdi. Törene ailesi, yakın dostları ve sanat dünyasından pek çok ünlü isim katıldı.

“Hikayeleri Anlatma Biçimi Ona Özeldi”

Törende duygusal anlar yaşanırken, oyuncu Cansel Elçin, Giritlioğlu’nun sektörde kadın olmayı başarıyla temsil ettiğini vurguladı. Elçin, “Benim mentörümdü, mesleki annemdi. Onun yokluğunu fark ediyoruz. Hikayeleri anlatma biçimi ona özeldi ve sektörde kadın olarak kendini çok iyi konumlandırdı. O, erkek egemenliğine karşı duran güçlü bir figürdü” ifadelerini kullandı.

“Tomris Hanım Bir Okuldu”

Oyuncu Fırat Tanış da, Giritlioğlu'nun sektörde birçok oyuncuya yol gösterdiğini belirterek, "Tomris Hanım bir okuldu. Hepimizin üzerinde büyük emeği var. Hastalığı son zamanlarda ilerlemişti ama o hep güçlüydü" dedi.

“Sektörde Yeri Doldurulamayacak Bir İnsandı”

Ünlü oyuncu Hüseyin Avni Danyal ise Giritlioğlu’nun sektörde yeri doldurulamayacak bir duayen olduğunu vurguladı. Danyal, “Bizim göremediğimiz potansiyeli o görürdü ve 'Siz bunu yaparsınız' derdi. Onun bu yönü, sektördeki birçok kişiyi motive etti” şeklinde konuştu.

“Çok Değerli Bir Sanatçıyı Kaybettik”

Sanatçı Belçim Bilgin ise Giritlioğlu'nun sektördeki büyük başarısını dile getirerek, "Bir kadın olarak sektörde kimsenin yapamaz dediği şeyleri başardı. Onun bıraktığı izler ve değerler bizimle yaşamaya devam edecek" dedi.

Tomris Giritlioğlu’nun Hatırası Yaşatılacak

Tomris Giritlioğlu için Teşvikiye Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Türk sinemasına damgasını vuran bu büyük isim, eserleri ve yetiştirdiği yeni nesil sanatçılarla anılmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Buluşuyor Sorunlar Konuşulacak mı?

14 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Buluşuyor Sorunlar Konuşulacak mı?