Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl "Antalya'dan Dünyaya" temasıyla gerçekleşecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, 6-8 Eylül tarihleri arasında "Antalya'dan Dünyaya" temasıyla Karaalioğlu Parkı’nda kapılarına açacak. 3. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali öncesi 16 Ağustos Perşembe günü Akra Barut Otel'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına dünyaca ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna ve Şef Mehmet Akdağ konuk olarak katılarak festivalle ilgili görüşlerini paylaştılar.

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

Basın toplantısına Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Kaan Taşif Kavaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, Food Fest İçerik Direktörü Gökmen Sözen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer katıldı.

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

‘Antalya’yı gastronominin başkenti yapacağız’

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya, sadece eşşiz doğası ve tarihi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda mutfak kültürüyle de öne çıkan şehrimizdir. Güzellikleriyle kendine hayran bırakan şehrimizin lezzetlerini de bir dünya markası haline getirmek için iki yıl önce önemli bir adım attık. Gastronominin de başkenti yapma hedefi ile geçtiğimiz iki yıl, Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’ni başarı ile gerçekleştirdik. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz festival, Akdeniz’in bereketli topraklarından çıkan lezzetleri, yerel üreticilerimizi ve dünya mutfağından seçkin şefleri bir araya getirerek gastronomi dünyasında buluşma noktası olacaktır’ dedi.

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

'Dünya’da benzeri yok'

Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali basın toplantısına katılan dünyaca ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna festival ile ilgili görüşlerini paylaştı. Zanna, ‘Antalya’yla kişisel bağlantım eskidir. Burada 3 sezon boyunca şef olarak çalıştım. Ne kadar özel bir iş yaptınız. Bu festivali yakından takip etmek beni çok mutlu etti. Festival bence bir buluşma noktasıdır. Bu festivalin arkasında bu kadar büyük bir iş ve emekte var. Dünya’da benzeri yok ve bence en önemli işlerden birisi sadece Türkiye’yi yurtdışına burada tanıtmak, göstermek en önemli işlerden birisi. Bu festivalin bir parçası olmak da gerçekten büyük bir onurdu. Başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve emeği geçen herkese bu festival için teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

Uluslararası Gastronomi Festivali Başlıyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adnan Özdemir kimdir?

Adnan Özdemir kimdir?