Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Başlıyor

Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali tanıtım toplantısı, gerçekleşti. İşte nefes kesen detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali tanıtım toplantısı, 9 Eylül 2024 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Festival, bu yıl uluslararası boyuta taşınarak birçok ülkeden katılım sağlayacak.

Başkan Böcek: “Yörük Kültürünü Uluslararası Boyuta Taşıdık”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük Türkmen Festivali'ni bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştireceklerini belirtti. Festivalin, 13-14 Eylül tarihleri arasında Döşemealtı ilçesinde bulunan Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda düzenleneceğini duyuran Böcek, festivale geniş bir katılım beklendiğini söyledi.

“Yörük kültürünün tüm renklerini yine bir araya getireceğiz. Festivalimiz, 13 Eylül 2024 Cuma günü saat 10:00’da Atamızın anıtına çelenk koyarak başlayacak ve temsili Yörük göçü canlandırılacak. Bu göç, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Karaalioğlu Parkı’nda Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde sona erecek,” dedi.

19 Ülkeden Katılım Sağlanacak

Festivalin uluslararası niteliği hakkında bilgi veren Böcek, bağımsız Türk Cumhuriyetlerinden 7, diğer Türk topluluklarından 3 ve Türklüğün yoğun olarak yaşadığı 9 farklı ülkeden olmak üzere toplamda 19 ülkeden katılım olacağını açıkladı. Böcek, ayrıca Antalya il ve ilçelerinden 35 belediye ile 59 Yörük Türkmen derneğinin festivale katkı sağlayacağını ifade etti.

Yöresel Müzik, Dans ve Geleneksel Sporlar Festivale Damga Vuracak

Festival programında Türk dünyasından gelen yöresel müzik ve dans toplulukları sahne alacak. Ayrıca, geleneksel Türk mutfağı ve geleneksel spor müsabakaları festivale renk katacak. Böcek, “Cirit oyunları, kılıç ve akrobasi gösterileri, okçuluk etkinlikleri ve yağlı güreş müsabakaları da festivalimizde yer alacak,” dedi.

El Sanatları ve Konserlerle Dolu Bir Program

Festivalde ayrıca 25 usta tarafından unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları da sergilenecek. Müzikseverler için ise 13 Eylül’de Ayşe Dinçer, 14 Eylül’de Uğur Önür ve Azerin, 15 Eylül’de ise Tuğçe Kandemir sahne alacak.

Yörükler göçer

Aksu Belediyesi Başkanı İsa Yıldırım ile bir süre önce Altıntaş konusunda sorun yaşayan Başkan Muhittin Böcek’e festivalin neden Aksu’da olmadığı soruldu. Başkan Böcek, soruya cevap olarak “Yörükler göçer” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul havalimanları 8 ayda 81 milyon yolcu ağırladı

İstanbul havalimanları 8 ayda 81 milyon yolcu ağırladı