Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Ukraynalılar Antalya’da Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü Kutlayacak

Ukraynalılar Antalya’da Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü Kutlayacak

Antalya’daki Ukraynalılar, 1 Ekim’de Vatan Savunucuları Günü’nü coşkuyla kutlayacak. Ukrayna Konsolosu Voronin, ulusal saygı duruşuna davet etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ukraynalılar Antalya’da Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü Kutlayacak
KAYNAK: İHA

Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, 1 Ekim’de Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok Ukraynalı, Antalya’ya sığınarak burada yeni bir yaşam kurdu. Bu yıl, Ukraynalılar, milli bayram olan Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü üst üste ikinci kez coşkuyla kutlayacak.

Konsolos Voronin’den Anlamlı Mesajlar

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, 1 Ekim’in bütün Ukraynalıların bağımsızlıklarını, günlük hayatlarını, çalışabilmelerini ve çocuklarını yetiştirebilmelerini borçlu oldukları kişilere adandığını belirtti. Voronin, devam eden savaşta Ukraynalıların gösterdiği kahramanlığın uluslararası toplumun saygısını kazandığını vurguladı. “Özgürlük ve bağımsızlık için mücadele ediyoruz. Savunucularımız sadece askerlerden oluşmuyor; ekonomik, insani ve eğitimsel savunmayı sağlayan tüm Ukrayna vatandaşlarıdır” ifadelerini kullandı.

Ukraynalılar Antalya’da Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü Kutlayacak

Saygı Duruşuna Davet

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, 1 Ekim günü sabah saat 09.00’da ulusal saygı duruşuna katılmaya davet etti. Voronin, “Herkesi, bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunurken hayatını feda etmiş tüm kadın ve erkekleri anmak için bu özel günde bir araya gelmeye davet ediyorum” dedi.

Kadınların Rolü Vurgulandı

Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Nataliia Karaca, “Barış uğruna ortaya koydukları yiğitlik ve kahramanlık için derin şükranlarımı sunuyorum” dedi. Antalya’da faaliyet gösteren Ukrayna Aile Derneği Başkanı Vita Mykhailova ise, “Kadınların da vatan savunmasında önemli bir rolü var. Biz, bu günde, ülkemizi savunan kadın ve erkeklere teşekkür ediyor ve hayatlarını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu. Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu, “Sınırlarımızı savunan tüm kadın ve erkekleri selamlıyorum. Sizler cesur ve yiğit kişilersiniz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Buca'da Alacak Verecek Meselesi Kanlı Bitti: 3 Tutuklama

İzmir Buca'da Alacak Verecek Meselesi Kanlı Bitti: 3 Tutuklama