Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Türkiye 60 milyon turist hedefine adım adım ilerliyor

Türkiye 60 milyon turist hedefine adım adım ilerliyor

TGA Genel Müdür Yardımcısı Berna Gedik, bu yıl için belirlenen 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye 60 milyon turist hedefine adım adım ilerliyor
KAYNAK: AA

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Geleneksel Eylül Ayı Buluşması'nda konuşan Berna Gedik, TGA'nın bu yıl sonunda 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedeflediğini duyurdu. Gedik, “Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Turizm kırılgan bir sektör. Hedeflerimize ulaşmak için mevcut pazarlarımızı koruyarak pazar çeşitliliği yaratmak zorundayız” dedi.

12 Ay Turizm

Gedik, Türkiye’nin turizm sezonunu 12 ay boyunca yaymayı ve kişi başı gecelik harcama tutarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Her pazarın farklı talepleri olduğunu ifade eden Gedik, “Çin pazarı romantik tatilleri seviyor. Çinli kadınlar Kapadokya’da balonda evlenme teklifi almak istiyor” diyerek, farklı pazarlara yönelik özel reklam çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

Yeni Çalışmalar ve Farklı Alanlar

Turizmdeki değişimlere dikkat çeken Gedik, Likya yolu, bisiklet, ve inanç rotaları gibi farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda, her destinasyonun taleplerine göre özel reklam filmleri çekildiğini vurguladı.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ise 2023 verilerine göre İstanbul ve Antalya'nın en çok ziyaret edilen şehirler arasında yer aldığını belirtti. Kavaloğlu, “İkonik yapılar ziyaretlerde çekim noktası oluşturuyor. İstanbul’da Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı; Antalya’da ise Aspendos, Perge ve Side gibi antik kentler oldukça fazla ziyaret ediliyor” dedi.

Siber Güvenlik Tehditleri

Seyahat ve turizm sektörünün, Trustwave 2023 Küresel Güvenlik Raporu'na göre siber olaylarda üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Kavaloğlu, siber saldırılara karşı duyarlılığın arttığını söyledi. Ayrıca, sahte otel rezervasyonlarının artışına dikkat çekerek, otel sitelerinin kopyalanıp sahte hesaplarla misafirlerin mağdur edildiğini vurguladı.

Kavaloğlu, Türkiye'de toplam 29 bin turizm konutunun belgelendirildiğini, bunun yaklaşık 9 bininin Muğla'da, 7 bininin ise Antalya'da olduğunu açıkladı. Ayrıca, Antalya'da 110 binin üzerinde yabancının ev sahibi olduğunu belirterek, bu konutların turizm amaçlı kullanılacak olanlarının yasalara uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı Katılımcıları

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Kırgızistan'ın Antalya Konsolosu Zhanat Rasulzhanov ve birçok turizmci katıldı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trendyol Süper Lig'in adı değişti! TFF resmen açıkladı

Trendyol Süper Lig'in adı değişti! TFF resmen açıkladı