Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü Konferansı Antalya’da İlgi Gördü

Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü Konferansı Antalya’da İlgi Gördü

Antalya Valiliği ve iş birliği yaptığı kuruluşların düzenlediği konferansta, MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay önemli mesajlar verdi. İşte detaylar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü Konferansı Antalya’da İlgi Gördü
KAYNAK: İHA

Antalya Valiliği ve iş birliği yaptığı kuruluşların düzenlediği konferansta, MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay önemli mesajlar verdi.

Antalya’da Stratejik Ekonomik Konferans

Antalya Valiliği, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle düzenlenen "Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar" konulu konferans, geniş katılımla gerçekleşti. Etkinlik, Türk devletleri arasındaki ticari iş birliğinin artırılması ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir platform sundu.

MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay Konuştu

Konferansta konuşma yapan MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay, derneğin 99 noktada şube ve temsilciliklerinin bulunduğunu belirterek, “Türk devletleriyle ticareti artırmak, stratejik önem taşıyor. Burada bulunan tüm Türk devletlerinde şube veya temsilcimiz var. Lojistik ve bilgi desteği isteyen tüm dostlarımıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız” dedi. Akçay, Türk devletleri arasındaki ticari ilişkilerin Türkiye’nin bölgesel ve küresel gücünü pekiştirmede kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Gençlerin Üretimden Uzaklaştırılması Sorunu

Ali Akçay, konuşmasında gençlerin sosyal medya bağımlılığı, kripto para ve borsa gibi alanlarla meşgul edilerek üretimden uzaklaştırıldığını ifade etti. Bu durumun, gençlerin potansiyelini tam olarak kullanmalarını engellediğini belirten Akçay, MÜSİAD’ın "Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji" ilkesi doğrultusunda, özellikle yazılım ve ağır sanayi sektörlerinde katma değeri yüksek üretim yapmanın önemine dikkat çekti. “Gençler üretimden uzaklaştırıldı. Bu durumu değiştirmek için yüksek teknolojiye odaklanmalıyız” diyerek çözüm önerilerinde bulundu.

Türk Devletleri Arasında Güçlü Ticari İlişkiler

Akçay, "Türk devletleriyle ticaretimiz, basit gibi görünen ancak derin anlamı olan 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' sloganıyla ilerlemelidir" diyerek, Türk devletlerinin birbirlerine her zamankinden daha fazla destek olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir konumda yer almasının, soydaş devletlerle yapılan ticari ilişkilerin güçlenmesiyle mümkün olduğunu ifade eden Akçay, ekonomik iş birliğinin artırılmasının Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkisini artıracağına inandığını sözlerine ekledi.

İnsani Değerler ve Destek Mesajı

Konuşmasının sonunda Ali Akçay, Filistin ve Gazze konusuna da dikkat çekerek, "Filistin’de bir yılı aşkın süredir devam eden insanlık ayıbı ve İsrail zulmünün son bulmasını temennisinde bulunuyoruz" dedi. Bu açıklamasıyla, konferansın sadece ekonomik değil, aynı zamanda insani değerlere de odaklandığını ortaya koydu.

Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar

Konferansın ana temalarından biri olan Türk Ticaret Fuarı'nın getireceği fırsatlar hakkında da önemli bilgiler paylaşıldı. Fuarın, Türk devletleri arasındaki ticari iş birliğini artıracak, yeni yatırım fırsatları yaratacak ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacağı vurgulandı. Katılımcılar, fuarın Türk ticaretinin küresel arenada daha güçlü bir şekilde temsil edilmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Geleceğe Yönelik Stratejiler ve İş Birliği Çağrısı

Konferans sonunda, katılımcılar arasında iş birliğinin artırılması ve ortak projelerin geliştirilmesi yönünde stratejiler tartışıldı. Ali Akçay, "Türk devletleri olarak birlik içinde hareket ederek, ekonomik gücümüzü daha da artırabiliriz. Bu doğrultuda iş birliğimizi güçlendirmeliyiz" diyerek geleceğe yönelik çağrılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Markası Togg Bosna Hersek’te ZEPS Fuarı’nda Tanıtıldı

Türkiye'nin Markası Togg Bosna Hersek’te ZEPS Fuarı’nda Tanıtıldı