Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan AESOB Başkanı Dere'ye Ziyaret

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan AESOB Başkanı Dere'ye Ziyaret

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, AESOB Başkanı Dere'yi TESK Genel Başkan Vekili olarak tebrik etti. Antalya'da, 75 esnaf oda başkanıyla bir araya geldiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan AESOB Başkanı Dere'ye Ziyaret
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’ye TESK Genel Başkan Vekili olarak seçilmesi dolayısıyla tebrik ziyaretinde bulundu.

Adlıhan Dere, 75 Esnaf Oda Başkanıyla Birlikte Ağırladı

Ziyarette, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar olan toplam 75 esnaf odası başkanıyla birlikte karşıladı. Dere, burada yaptığı konuşmada, “Antalya merkezde 37, ilçelerde 38 olmak üzere toplam 75 oda başkanımız var. 105 bine yakın üye esnaf ve sanatkarımız bulunuyor” dedi.

Antalya’nın Zorlukları ve Hedefleri

Dere, Antalya’ya gelen 17 milyon yabancı ve 6 milyonun üzerinde yerli turiste hizmet ettiklerini belirtti. “Antalya güzel ama zor bir şehir. Turizmin başkenti olmasına rağmen bazı sıkıntılarımız var” diye ekledi. Ayrıca, esnaf sayısının 2016 yılında 69 bin civarındayken şimdi 105 binin üzerine çıktığını vurguladı. "Kontrolsüz bir göç var. Her yıl bir Burdur veya Isparta nüfusu kadar Antalya'mız göç alıyor," dedi.

Yasal Talepler ve Sorunlar

Başkan Dere, perakende yasası gibi talepleri olduğunu belirterek, “Her önüne gelen iş yeri açmasın. Antalya farklı olmalı. Esnaf sayısı ve imar planlarındaki uygulamalar gibi faktörlerin düzenlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Ulaşım esnafıyla ilgili bir toplantı yaptıklarını da belirten Dere, "Yetkisiz ve belgesiz korsan taşımacılıkla mücadele ediyoruz. Hepsini burada tartışıp çözüm önerileri arıyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu'ndan Destek Vurgusu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Ziraat Odaları Birliği ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayarak, “Türkiye hepimizden üstte. Antalya, ülkemiz için çok önemli bir şehir. 860 bin turiste hizmet eden yatak kapasitemiz var. Bu potansiyeli görerek, kontrolsüz göçü önlemek için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Teşekkür Plaketi ve Hediye Töreni

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na nazik ziyaretinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Hisarcıklıoğlu da Dere’ye “Cihan Harbinde Türkler” isimli bir kitap hediye etti.

Ziyarete, Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve diğer oda başkanları eşlik etti. Bu buluşma, Antalya’daki esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulma ve iş birliği yapma amacını bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Issız Adam Cemal Hünal 13 Yıllık Evliliklerini 10 Dakikada Sonlandırdı

Issız Adam Cemal Hünal 13 Yıllık Evliliklerini 10 Dakikada Sonlandırdı