Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Sigaraya İkinci Zam

Sigaraya İkinci Zam

Türkiye’de yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri sigara fiyatlarına da yansıdı. Eylül ayında sigara gruplarına art arda yapılan zamlar devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sigaraya İkinci Zam
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’de yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri sigara fiyatlarına da yansıdı. Eylül ayında sigara gruplarına art arda yapılan zamlar devam ediyor. Son olarak, 5 gün içinde bir sigara grubuna daha zam yapıldı.

Eylül Ayında Peş Peşe Gelen Zamlar

Eylül ayında sigara gruplarına gelen zamlar, Türkiye’de artan yaşam maliyetlerinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Yüksek enflasyon oranları, hemen her ürün ve hizmette olduğu gibi sigara fiyatlarında da etkili oldu. Ocak ayında asgari ücretin 17 bin 2 TL'ye yükseltilmesinin ardından, artan zamlardan dolayı açlık sınırının altında kalan maaşlar, tüketici bütçesini zor durumda bırakıyor.

Sigaraya İkinci Zam

Sigara Fiyatlarına İkinci Zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son 5 gün içinde bir sigara grubuna daha zam yapıldığını duyurdu. Marlboro tütün grubuna yapılan bu zamla birlikte, 50 gram sarmalık tütün fiyatı 100 TL'den 105 TL'ye yükseldi.

“Marlboro tütüne 5 gün arayla ikinci bir zam geldi. 50 gram sarmalık tütün fiyatı artık 105 TL oldu.”

Tüketiciye Etkileri

Sigara fiyatlarındaki bu artış, tüketiciler için ek bir mali yük oluşturuyor. Özellikle düşük ve orta gelirli bireyler, artan sigara fiyatları nedeniyle bütçelerinde ek bir daralma yaşamak zorunda kalacak. Artan fiyatlar, sigara içmenin ekonomik yükünü artırırken, bazı tüketicilerin daha ucuz alternatiflere yönelmesine neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hulusi Akar’dan Eğitim Hakkında Tartışmalı Açıklamalar

Hulusi Akar’dan Eğitim Hakkında Tartışmalı Açıklamalar