Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya O Üniversite Dünya Üniversite Sıralamasında Türkiye’de İlk 10’da!

O Üniversite Dünya Üniversite Sıralamasında Türkiye’de İlk 10’da!

Kadir Has Üniversitesi, THE Dünya Üniversite Sıralaması'nda Türkiye'de 8'inci, dünyada 834’üncü sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O Üniversite Dünya Üniversite Sıralamasında Türkiye’de İlk 10’da!
KAYNAK: İHA

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması 2025 sonuçlarına göre Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de 8’inci, dünyada ise 834’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. 117 ülkeden 2093 üniversitenin yer aldığı listede, Türkiye’den 93 üniversite sıralamaya girdi.

Kadir Has Üniversitesi’nin Yükselen Başarısı

THE Dünya Üniversite Sıralaması, öğretim, araştırma, araştırma kalitesi, endüstri ve uluslararası görünüm gibi kriterlere dayanarak belirleniyor. Kadir Has Üniversitesi, dünya genelinde 801-1000 bandında yer alırken, Türkiye sıralamasında 8’inci sıraya yükseldi. Araştırma alanında ise üniversite, Türkiye’de 5’inci, dünya genelinde 440’ıncı sırada yer alarak dikkat çekti.

Diğer Alanlardaki Başarılar

Kadir Has Üniversitesi’nin diğer göstergelerdeki performansı şu şekilde sıralandı:

  • Uluslararası Görünüm: Türkiye’de 13’üncü, dünya genelinde 780’inci
  • Araştırma Kalitesi: Türkiye’de 8’inci, dünya genelinde 844’üncü sırada yer aldı.

“Üniversitenin Tanımını Yeniden Yaptık”

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2018 yılında göreve başladıklarında üniversitenin tanımını yeniden yaptıklarını belirtti. “Araştırma bizim için olmazsa olmazdı ve bunu sağlamak için özel bir ekosistem oluşturduk. Sadece 160 öğretim üyemizle, çok sayıda öğretim üyesine sahip diğer üniversitelerle rekabet ediyoruz. Bu başarı, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin yoğun çalışmalarıyla sağlandı” dedi.

“Araştırma İçin Daha Fazla Zaman ve Destek Sağladık”

Rektör Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, üniversitede öğretim üyeliğini yeniden tanımladıklarını ve araştırma yapmayı teşvik ettiklerini vurguladı. “Öğretim üyelerimizin ders yükünü azaltarak, daha fazla araştırma yapabilmelerine olanak tanıdık. Bu sayede öğrencilerimiz dünyanın dört bir yanında iş bulma şansına sahip olabilecek bilgi ve donanıma kavuştu” ifadelerini kullandı.

Hedef İlk 500

Kadir Has Üniversitesi’nin gelecek hedeflerine değinen Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “Görev sürem dolmadan üniversitemizi dünya sıralamasında ilk 500’e sokmayı hedefliyorum. Bunu, öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sol Parti Üyelerine Cumhurbaşkanına Hakaretten Hapis Cezası!

Sol Parti Üyelerine Cumhurbaşkanına Hakaretten Hapis Cezası!