Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Muratpaşa'da lüks sitede yangın Anne marketteyken 3 çocuk mahsur kaldı

Muratpaşa'da lüks sitede yangın Anne marketteyken 3 çocuk mahsur kaldı

Antalya'da lüks bir sitede anneleri markete giden 3 çocuğun bulunduğu dairede yangın çıktı. Mahsur kalan çocukları komşular kurtardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi İsmail Cem Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın dubleks dairesinde yangın çıktı. Ev sahibi Neslihan Yayla’nın market alışverişine gittiği sırada, 17, 13 ve 4 yaşındaki üç çocuğu evde yalnızdı. Yangının başlamasıyla birlikte dairede mahsur kalan çocuklar, çevredeki vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.

Anne Market Alışverişindeyken Yangın Çıktı

Yangın, anne Neslihan Yayla'nın alışveriş için dışarıda olduğu bir anda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangını fark eden komşular ve çevredeki market çalışanları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Yangın haberini alan Yayla, hızla evine dönerek çocuklarına ulaşmaya çalıştı. Bu sırada komşular ve market çalışanları, yangın çıkan daireye girerek çocukları dışarı çıkardı.

Market Çalışanları ve Komşular Hayat Kurtardı

Yangına ilk müdahale edenlerden biri olan süpermarket çalışanı Mustafa Yeşiltaş, olay anını şöyle anlattı: "Biz dışarıda oturuyorduk, yangın var dediler. Hemen geldik, camlar patlıyordu. Biz üç kişi yukarı çıktık, sonradan insanlar geldi. Kapı kapalıydı, uzun süre omuzla ve tekmeyle kapıyı açmaya çalıştık. Birisi evin anahtarını getirdi, kapıyı anahtarla açtık. Ben maske almak için aşağı indiğimde çocukları kimin çıkardığını bilmiyorum. Her yer simsiyahtı, kimsenin yüzü gözükmüyordu. Hep beraber aşağı indik. Çocuğun annesi içeri girmek istedi ama kara duman nedeniyle mümkün değildi. Allah’a şükür herkes kurtarıldı.”

İtfaiyenin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, yarım saat süren yoğun bir çalışma sonucunda yangını kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, dairede maddi hasar meydana geldi. Yangın sırasında dumandan etkilenen çocuklar, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Mahalle Sakinlerinden Büyük Destek

Yangın sırasında gösterilen dayanışma ve yardımlaşma, mahalle sakinlerinin birlikteliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Çocukların sağ salim kurtarılması, olay yerine toplanan kalabalık tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ev sahibi anne Neslihan Yayla, çocuklarının sağ kurtarılmasında büyük rol oynayan komşularına ve market çalışanlarına teşekkür etti.
 

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. İtfaiye ve emniyet ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucu yangının çıkış nedenini araştırmaya devam ediyor. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından şüpheleniliyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'da Nasrallah için 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran'da Nasrallah için 5 günlük ulusal yas ilan edildi