Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya MATSO Toplandı! Manavgat OSB Ekonomiye Katkı Sağlayacak

MATSO Toplandı! Manavgat OSB Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül toplantısında turizmde artışı, şirket kuruluşlarında büyümeyi ve YÖREX Fuarı'na hazırlık detaylarını paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MATSO Toplandı! Manavgat OSB Ekonomiye Katkı Sağlayacak
KAYNAK: İHA

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Eylül ayı olağan meclis ve müşterek komite toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, turizmden ticarete, ihracattan bölge ekonomisine kadar birçok konuda istatistiki veriler paylaşıldı. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oda olarak üye memnuniyetine büyük önem verdiklerini ve hizmetlerini üyelerinin taleplerine göre şekillendirdiklerini belirtti.

Antalya'ya Gelen Turist Sayısında Artış

Başkan Güngör, 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde Antalya'ya toplam 11 milyon 731 bin 937 turist geldiğini açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8'lik bir artış yaşandığını vurgulayarak, en çok turistin sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya'dan geldiğini ifade etti.

Şirket Kuruluşlarında Artış

MATSO'ya 2024 yılı Ağustos ayında 52 yeni üyenin kaydolduğunu belirten Güngör, bir önceki yıla göre yüzde 30'luk bir artış olduğunu söyledi. Manavgat'ın şirket kuruluşu bakımından 57 ili geride bıraktığını ve ekonomide önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

YÖREX Fuarı'na Hazırlıklar Tamam

9-13 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek 13. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) MATSO, Manavgat Altın Susamı başta olmak üzere 19 farklı yöresel ürünle stant açacak. Güngör, fuarın stant ve tanıtım çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "MATSO'nun Manavgat standı fuarın yıldızı olacak" dedi.

Manavgat OSB Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Manavgat Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) son durumu hakkında bilgi veren Güngör, imar planlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İmar Komisyonu'ndan geçtiğini ve son aşamaya gelindiğini ifade etti. OSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte ekonominin çeşitlenerek güçleneceğini ve istihdama katkı sağlayacağını vurguladı.

Sektörel Sorunlar ve Talepler Görüşüldü

Toplantının sonunda meclis ve komite üyeleri, sektörleriyle ilgili talep ve sorunları dile getirdi. Güngör, bu sorun ve taleplerin dosya haline getirilerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla ilgili mercilere iletileceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizbullah Tarafları: Yeni Liderimizi Yakında Seçeceğiz

Hizbullah Tarafları: Yeni Liderimizi Yakında Seçeceğiz