Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Manavgat'ta 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı

Manavgat'ta 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı

Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Side Antik Kenti'nde 34 ülkeden 800 dansçının katılımıyla başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı
KAYNAK: İHA

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali, tarihi Side Antik Kenti’nde görkemli bir açılışla başladı.

34 Ülkeden 800 Dansçı Bir Arada

3-4 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen dansçıları bir araya getirdi. Festivalde Türkiye, Meksika, Çin, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Moldova ve Ukrayna gibi ülkelerden gelen toplam 34 farklı grup, 800 dansçıyla sahne aldı. Festivale, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, turistler ve binlerce vatandaş katıldı.

Renkli Kortej Yürüyüşü Festivali Başlattı

Festival, katılımcı grupların Side Antik Tiyatro’dan Apollon Tapınağı’na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli kostümler ve müziklerle dikkat çeken yürüyüş, festivale enerji kattı. Korteje katılan 34 grup, geleneksel folklorik kostümleriyle izleyicilere adeta görsel bir şölen sundu.

Sahne Gösterileri İzleyicileri Büyüledi

Kortej yürüyüşünün ardından sahnelenen dans gösterileri festivale damgasını vurdu. Her grup, kendi kültürlerine özgü dans ve müziklerini sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Türk halk danslarının yanı sıra, Meksika’nın renkli dansları, Çin’in zarif figürleri ve Balkan ülkelerinin coşkulu ritimleri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Apollon Tapınağı’nın tarihi atmosferinde yapılan gösteriler, festivale katılanlar için eşsiz bir deneyim oldu.

Başkan Kara: “Kültürel Yolculuğa Çıktık”

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, festivalin önemine değinerek, “Farklı kültürlerin güzelliklerini bir araya getiren bu gösteriler, bizlere unutulmaz anlar yaşattı. Tüm dansçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu festival, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek kültürlerimizi yaşatmaya ve paylaşmaya devam edecek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mücevher sektörünün 9 aylık ihracatı göz kamaştırdı

Mücevher sektörünün 9 aylık ihracatı göz kamaştırdı