Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Manavgatlı çiftçilerin su mağduriyeti derinleşiyor

Manavgatlı çiftçilerin su mağduriyeti derinleşiyor

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat’ın Hatıplar Mahallesi’nde su sorunu yaşayan çiftçilerle bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgatlı çiftçilerin su mağduriyeti derinleşiyor
KAYNAK: Bülten

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat’ın Hatıplar Mahallesi’nde su sorunu yaşayan çiftçilerle bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. 

“Naras Barajımız Manavgat Ovası’nı beslemekte ve çiftçilerimizin ihtiyacını gidermekte. Mevcut kapalı devre sulama sistemi projesi var. Bu proje çok doğru bir proje ve tamamen hayata geçirilmesi gerektiğini savunuyoruz” diyen Milletvekili Aykut Kaya, kapalı devre sulama sisteminin hayata geçirileceği projenin 80.000 dönüm civarında olduğunu ancak mevcut durumda 15.000 dönüm civarında bir alana kapalı devre sulama sistemi sağlandığını belirtti.

“MAĞDURİYET VAR”

Söz konusu alanlar için hidrantlar koyulduğunu, bu hidrantlarda saat takılmış olduğunu aktaran Kaya, “Bu saatlerde bir çiftçimiz gidip kartını okutup suyu alıyor. Bu suyu alana kadar da diğer çiftçilerimiz sıra bekliyor. Çok sayıda çiftçimiz bu hidrantlardan faydalandığı için gerilim yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı. Ürününü sulamak zorunda olan çiftçilerin, bekleme esnasında ürününü kaybetme riskiyle karşılaştığını vurgulayan Aykut Kaya, “Bir çiftçimiz suyu çekerken, başka bir çiftimiz vanasını açık unutursa, o tarlaya da kartını okutanın suyu gitmekte, bu adaletsiz bir durum yaratmakta ve kavgalara neden olmaktadır” dedi. Ayrıca suyu alan çiftçinin kapatmak için de kart okutması gerektiğini, aksi takdirde diğer çiftçilerin suyu kullanamadığını belirten Kaya, bunun da bir mağduriyet yarattığının altını çizdi. Ayrıca bir saatten yaklaşık 36 ton su alınabildiğine dikkat çeken Milletvekili Aykut Kaya, bunun da yetersiz olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanları rekor kırdı: 8 ayda 7 milyon

Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanları rekor kırdı: 8 ayda 7 milyon