Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Manavgat yangınının üstünden 3 yıl geçti! O yangın unutulmadı

Manavgat yangınının üstünden 3 yıl geçti! O yangın unutulmadı

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, 28 Temmuz 2021'de başlayan ve tüm Türkiye'yi derinden etkileyen Büyük Manavgat Yangını'nın 3. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Kara, yangının ardından daha güçlü bir Manavgat inşa etmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat yangınının üstünden 3 yıl geçti! O yangın unutulmadı
MUHABİR: Kamer Durdu

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, 28 Temmuz 2021'de başlayan ve tüm Türkiye'yi derinden etkileyen Büyük Manavgat Yangını'nın 3. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Kara, yangının ardından daha güçlü bir Manavgat inşa etmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Büyük Manavgat Yangını: Acı Bir Hatıra

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, 28 Temmuz 2021'de başlayan ve günlerce süren Büyük Manavgat Yangını'nın 3. yıl dönümünde yayınladığı mesajla, bu büyük afetin etkilerini bir kez daha hatırlattı. Kara, "28 Temmuz 2021'de başlayan ve günlerce süren Büyük Manavgat Yangını evlerimizi, ormanlarımızı ve en önemlisi canlarımızı yitirmemize neden oldu. Bu büyük afet, sadece Manavgat'ımızı değil, tüm Türkiye'yi derinden etkiledi" dedi.

Dersler Çıkararak Geleceğe Bakmak

Yangının ardından geçen üç yıl içinde, bu acı deneyimden dersler çıkararak daha güçlü bir Manavgat inşa etmek için çalıştıklarını belirten Kara, "Ormanlarımızı, doğamızı ve sevdiklerimizi korumak için bilinçli ve dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yangınlardan etkilenen herkesin yanında olmaya, dayanışma ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahramanları Unutmadı

Büyük Manavgat Yangını'nda kahramanca mücadele eden itfaiyeciler, ormancılar, çalışma arkadaşları ve gönüllülerin fedakarlıklarını asla unutmayacaklarını vurgulayan Başkan Kara, "Bu vesileyle yangında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Daha Güçlü Bir Manavgat İçin

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, mesajında, yangının ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için yapılan çalışmaları da dile getirdi. Kara, "Yangın sonrası dönemde, Manavgat'ı yeniden inşa etmek ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, daha güzel günlere ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Şükrü Sözen'in Duygusal Mesajı

Şükrü Sözen, yangının yıldönümünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gün, acılara meydan okuma günüydü. Yüreğimizi, umudumuzu da yanımıza alarak daldık yangının ortasına. Gözyaşlarımızın her bir damlasının kıymetini bilerek döktük ateşe. Üç yıl önce yaşadığımız Yüzyılın Yangınından geriye yüreklerimizi yakan ve izleri asla silinmeyecek acılar kaldı. Ömür boyu yüreğimizin bir köşesinde yer edecek olan yangında kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, bir daha böylesi acıların yaşanmamasını diliyorum."

Yangının Acı Mirası

28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan yangın, sadece Manavgat'ın değil, tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Binlerce hektar orman alanı kül olurken, pek çok insan evini, işini ve hatta hayatını kaybetti. Yangının ardından yapılan yardım ve yeniden inşa çalışmaları devam etse de, kaybedilenlerin acısı hala taze.

Geleceğe Umutla Bakmak

Şükrü Sözen, yangının ardından yapılan çalışmaların önemine de değinerek, bölgenin yeniden yeşermesi ve eski güzelliklerine kavuşması için tüm Türkiye'nin el ele vermesi gerektiğini belirtti. "Bu acıların bir daha yaşanmaması için daha dikkatli olmalı ve doğamızı korumalıyız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Yavuzlar Köprüsü'nde sona gelindi

Adana'da Yavuzlar Köprüsü'nde sona gelindi