Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Manavgat Köprüçay’da Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Manavgat Köprüçay’da Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde akıntıya kapılan Ahmet Yıldız'ı aramak için yapılan sualtı çalışmalarında cisim tespit edildi. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat Köprüçay’da Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 18 Ağustos tarihinde serinlemek için girdiği Köprüçay’da akıntıya kapılarak kaybolan 23 yaşındaki Ahmet Yıldız’ı arama çalışmaları sürüyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Su Altı Arama Kurtarma (SAK) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarında, ırmağın su debisinin fazla olması ve kayalık alanların bulunması nedeniyle sınırlı bir bölgede çalışma yapılabilmişti.

Sualtı görüntüleme cihazı cismi tespit etti

Kaybolmasının ardından geçen 40 gün sonra Ankara’dan getirilen sualtı görüntüleme cihazı ile yapılan incelemelerde, akıntının yoğun olduğu bir bölgede kayalıklar arasında bir cisim tespit edildi. Bu cismin Ahmet Yıldız’a ait olabileceği belirtilirken, dalgıçların bu noktada çalışma yapabilmesi amacıyla su yatağının değiştirilmesine karar verildi.

Su yatağı değiştirildi ancak sonuç alınamadı

İş makineleriyle Köprüçay'ın yatağında yeni bir kanal açılarak suyun bir kısmı farklı bir yöne aktarıldı. Ancak su debisinin yeterince düşmemesi nedeniyle dalgıçlar için güvenli bir çalışma ortamı sağlanamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına şimdilik son verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya için Fırtına Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı

Antalya için Fırtına Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı