Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Mahmut Çil Antalya’da Güven Tazeledi! Gültekin Uysal'dan Sert Çıkış

Mahmut Çil Antalya’da Güven Tazeledi! Gültekin Uysal'dan Sert Çıkış

Demokrat Parti'nin 15'nci Antalya İl Kongresi'nde mevcut İl Başkanı Mahmut Çil yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine yönelik tartışmalara sert tepki gösterdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahmut Çil Antalya’da Güven Tazeledi! Gültekin Uysal'dan Sert Çıkış
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

Demokrat Parti’nin 15.nci Olağan Antalya İl Kongresi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya katıldı. Tek adaylı kongrede mevcut Antalya İl Başkanı Mahmut Çil, yeniden aday oldu ve başkanlık görevine bir kez daha seçildi.

“TEKRAR YÖNETİME TALİP OLDUK”

Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Mahmut Çil aynı şevkle görevini yapacağını belirterek, “Üç senelik görevimde bir genel seçim bir mahalli seçim geçirdik. Yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber Çok ciddi mücadele verdik. Antalya'da bunun meyvelerini de aldık. Bütün aday olan belediye başkan adaylarımızla çok ciddi mücadele verdik. Bundan sonra daha da partimizi güçlendirerek bir an önce devam etmek istiyoruz. Dolayısıyla tekrar yönetime talip olduk. Yine aynı şekilde aynı şevkle heyecanla görev yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Listesi

1.Ata Sönmez
2.Hayri Şimşek
3.Selahattin Yılmaz
4.Ali Topal
5.Mehmet Karakök
6.Süleyman Arslan
7.Fatma Söğütçü
8.Mustafa Şimşek
9.Ayfer Karaboğa
10.Ramazan Coşkun
11.Abdullah Του
12.Samet Türkel
13.Abdullah Του
14.Samet Türkel
15.Orhan Erşan
16.Ömer Yıldırım
17.Funda Aras
18.Süleyman İlhan
19.Mustafa Gönenç
20.Şevket Çakır
21. Cavat Akıskalı
22.Raşit Aker
İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri
1.Turgay Alp
2.Veli Küçük
3.Mehmet Çiloğlu
4.Tuncay Güleç
5.Hüsnü Şimşek
6.Aşur Boydak
7.Ramazan Duman

GÜLTEKİN UYSAL'DAN ANAYASA TARTIŞMALARINA SERT YANIT

Kongrede partililere hitap eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, son dönemde gündemde olan Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesi tekliflerine sert bir dille yanıt verdi. Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor dönemde, anayasanın değiştirilemez maddeleri üzerinden yapılan tartışmaların ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Uysal, bu tür önerilere karşı topyekûn bir direniş gerektiğini vurguladı.

“TAHRİP ETMEYİ VAZİFE EDİNMİŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Uysal, konuşmasında Türkiye'nin tarihindeki en büyük buhran dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, " Cumhuriyetin tarımdan başlayarak inşa ettiği ne kadar kurum varsa tahrip etmeyi kendilerine vazife edinmiş bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi. Ekonomik ve siyasi çöküşlerin ülkenin her alanında hissedildiğini söyleyen Uysal, bu durumun 20 yıldır uygulanan yanlış politikaların bir sonucu olduğunu ifade etti.

“ANAYASA'NIN İLK DÖRT MADDESİ MİLLETİN RUHUNDA YAZILIDIR”

Gültekin Uysal, anayasanın ilk dört maddesinin yalnızca bir yasal düzenleme olmadığını, Türk milletinin kalbine kazınmış kurucu değerler olduğunu belirtti. Bu maddelerin değiştirilmesinin milletin ruhunu yaralayacağını ifade eden Uysal, "Anayasamızın değiştirilemez ilk dört maddesi sadece yasalarla değil, Türk milletinin gönlünde teminat altına alınmıştır. Bu nafile çabalar sonuçsuz kalacaktır" dedi.

“ANAYASA TARTIŞMALARINI MECLİS KÜRSÜSÜNE TAŞIYORLAR”

Uysal, anayasa tartışmalarının HÜDA-PAR'ın programında da yer aldığını belirterek, iktidarın bu düşünceleri destekleyerek Türkiye'yi büyük bir tehlikeye sürüklediğini söyledi. "Bugün anayasa tartışmalarını meclis kürsüsüne taşıyanlar, aslında bu ülkeye muhalif bir düşünceyle yaklaşanların temsilcileridir" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BÜYÜK MEYDAN OKUMALARLA KARŞI KARŞIYA”

Gültekin Uysal, Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ülkenin bu meydan okumalara karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Uysal, "Soğuk Savaş'ın sona ermesiyle yeni güç merkezleri ortaya çıkarken Türkiye'nin bu tarihi süreci doğru yönetmesi gerekiyor. Siyasetin görevi, Türkiye'yi bu zorluklarla baş edebilecek bir yapıya kavuşturmaktır" dedi.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATAN İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Ancak mevcut hükümetin bu sorumluluğu yerine getirmediğini söyleyen Uysal, "Türkiye'nin kurucu değerlerine ve kurumlarına zarar vererek ülkenin geleceğini tehlikeye atan bir iktidarla karşı karşıyayız" diyerek iktidarı eleştirdi.

“ANAYASA TARTIŞMALARIYLA GÜNDEMİ KARARTIYORLAR”

Gültekin Uysal, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin anayasa tartışmalarını bir gündem değiştirme aracı olarak kullandığını belirtti. Uysal, "Mevcut iktidar, anayasanın ilk dört maddesini gündeme getirerek halkı kandırmaya çalışıyor. Bu tür tartışmalarla gerçek sorunlar örtbas ediliyor" dedi.

“TÜRK MİLLETİ UYANIK OLMALI”

Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomik kriz, işsizlik ve sosyal adaletsizlik olduğunu söyleyen Uysal, "Bu tür tartışmalarla halkın zihni bulandırılmaya çalışılıyor. Ancak Türk milleti, bu oyunlara karşı her zaman uyanık olmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor

Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor