Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya KOP Parselleri ve Kamulaştırmasız El Atma Sorunu HKMO’nun Gündeminde

KOP Parselleri ve Kamulaştırmasız El Atma Sorunu HKMO’nun Gündeminde

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, kamulaştırmasız el atma sorununun mülkiyet haklarını tehdit ettiğini belirterek, teknik ve sosyoekonomik boyutlarına dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KOP Parselleri ve Kamulaştırmasız El Atma Sorunu HKMO’nun Gündeminde
KAYNAK: HKMO Antalya Şubesi/Bülten

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, yerel yönetimler ve kamu kurumları ile vatandaşlar arasında büyüyen kamulaştırmasız el atma sorununa dikkat çekti. Yönetim kurulu, “Mülkiyet hakkı Anayasa ile güvence altına alınmış olmasına rağmen, kamulaştırmasız el atma konusu hukuki, mali ve sosyal bir sorun haline gelmiştir” dedi.

“KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ TAMAMLANMIYOR”

Yönetim kurulu, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında belediyeler tarafından hazırlanan bazı parselasyon planlarında, Düzenleme Ortaklık Payları (DOP) ile oluşturulan kamu tesislerinin dışında, kamu hizmetine ayrılan parsellerin (KOP) vatandaşların hisselendirilmesi suretiyle düzenlendiğini belirtti. Açıklamada, “Özellikle kent merkezlerinde yüksek değere sahip bölgelerde, vatandaşların hisseleriyle oluşturulan bu parsellerin resmi kamulaştırma süreçlerinin tamamlanması aşamasında kamu kurumları ciddi tazminat yükleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu taşınmazların büyük kısmında kamulaştırma işlemleri tamamlanmadığından, kamunun hizmetine sunulamamıştır” ifadelerine yer verildi.

ÇÖZÜM İÇİN PANEL DÜZENLENECEK

Sorunun çözümü için yakın gelecekte bir panel düzenlemeyi planladıklarını duyuran yönetim kurulu, “Panelde, konunun uzmanları ve yerel yönetim temsilcileri bir araya gelerek, kamulaştırmasız el atma süreçlerini kapsamlı bir şekilde inceleyecek ve olası çözüm yolları üzerinde durulacaktır” dedi.

HKMO’DAN KAMUOYUNA ÇAĞRI

Açıklamanın sonunda, kamuoyunu bu önemli konuya duyarlı olmaya davet eden TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, “Kamu menfaatini önceleyerek vatandaşlarımızın mülkiyet haklarını korumak adına atılacak her çözüm adımı, kent yaşamı için büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acun Ilıcalı’dan Şok  Survivor Açıklaması: Yeni Sezon Çanakkale’de

Acun Ilıcalı’dan Şok Survivor Açıklaması: Yeni Sezon Çanakkale’de