Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Kiracıların hak mücadelesi sürüyor

Kiracıların hak mücadelesi sürüyor

Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri Muratpaşa Kozaklı Komşu Evi’nde bir araya geldi. Halk Ozanı Selahattin Kazanoğlu’nun da ufak bir dinleti gerçekleştirdiği toplantıda artan kiralara yönelik yeni bir eylem etkinlik kararı çıktı. Platform üyeleri Pazar günü Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kiracıların hak mücadelesi sürüyor
MUHABİR: Tuğçe Çam

Antalya’da ve Türkiye’de artan kira fiyatlarına karşı bir çok eylem ve etkinlik gerçekleştiren Kiracılar Dayanışma Platformu, Muratpaşa Kozaklı Komşu Evi’nde bir araya geldi.

Barınma krizine ilişkin düzenlenen toplantıya Halk Ozanı Selahattin Kazanoğlu ufak bir dinleti sunarken, toplantıda eylem kararı çıktı. Pazar günü saat 16.00’da basın açıklaması yapacak olan Kiracılar Dayanışma Platformu artan kiralara bir kez daha ses yükseltecek.

“HALKIN EN TEMEL SORUNU BARINMADIR”

Kiracılar Dayanışma Platformu Kuurucu üyesi Cengiz Kul yaptığı açıklamada, “Hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada büyük şehirlerde kira fiyatlarında  gerilemeden bahsederken Kiracılar Dayanışması Platformu olarak gerileme başladı ifadelerini kullanıyor ama yönetimde ,adalette, sağlıkta ve eğitimde gerileme görüyorum. En temel insanî gereksinimlerin başında yer alan barınma sorunu gün geçtikçe daha da ağırlaştırılmış duruma geldi. Kiracılar geçinemiyor ve barınamıyor. Aradan çok zaman geçmeden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Hanım da kiraların yüksek olduğunu beyan ederek ki bu başkanın maaşı 161 bin lira olmasına rağmen sorun yaşadığını belirtiyor. Peki asgari ücretli, emekli, memur, öğrenci, dar gelirli vatandaşlar ne yapsın? Bugün adalet yine tecelli etmemiştir Yargıtay, kiracının tahliye taahhütnamesi için boş kağıda attığı imzaya dayanan tahliye kararını uygun buldu. Şimdi sayın Cumhurbaşkanım biz ortada kaldık. Sizlere güvenip devam mı etmeliyiz yoksa ev sahiplerine biat mi etmeliyiz. Bu sorunu çözecek gücünüz var diye düşünüyorum bir kiracı size ulaşıp 2 bin 500 TL olan kirasını 7 bin 500TL yapan vatandaşa üzüldünüz. Türk toplumunun temel sorun barınma mücadelesi olduğunu sözlerinizde görüyoruz. Bu duruma dur demek için neyi bekliyorsunuz? Bizlere bir açıklama yapmayı dahi düşünmüyor musunuz? Hani fırsatçı ev sahiplerinin ümüğünü sıkacaktınız hatırladınız mı? Artık ne zaman faaliyete geçeceksiniz TBMM’ye sunulan önergeler de AKP ve MHP vekilleri tarafından reddediliyor. Sizleri sokağa çıkıp halkı ne duruma soktuğunuzun araştırılmasını istemiyorsunuz. Biz kiracılar seçimlerden önce yasa bekliyoruz. Meclise sunduğumuz 36 maddelik çözüm önerimizin sonucunu bekliyor ve takipçisi oluyoruz. Bizler sarayda değil başımızı sağlıklı sokacak ev talep ediyoruz.  Eğer çözülmezse istikamet yine Ankara olacaktır” ifadelerini kullandı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Yargı" dizisi için RTÜK'ün kapısını çaldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Yargı" dizisi için RTÜK'ün kapısını çaldı!