Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da

Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da

Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde yer alan Muratpaşa Belediyesi’nin derneklere kiralanan büroların aylık ücretleri 500 TL’den 900 TL’ye çıkarken, yurt ücretlerinin belirlenmesi için belediye başkanına yetki verildi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Muratpaşa Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclisi, 2 Ağustos 2024 Cuma günü 14.30’da belediye hizmet binasında gerçekleşti.  Meclise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal katılmazken Meclis Başkanlığı’nı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Canan Keleş yaptı. Meclis'i CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran da takip etti. Meclis’te 12 gündem ve 7 önerge maddesi görüşüldü. CHP’den Murat Kaya, Nermin Korkut, Yılmaz Altun, AKP’den Mustafa Çilingiroğlu, İbrahim Şendil ve MHP’den Bilge Atay mazeretli sayıldı.  Açılış dahil 12 maddeyi görüşmek için toplanan mecliste maddelerin hepsi kabul edildi.

Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da 

ALİ BAHAR UNUTULMADI

Muratpaşa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nuran Yılmaz, 'İlk olarak bir anma ile başlamak istiyorum. Geçtiğimiz haziran ayında çalışma arkadaşımız, değerli kardeşimiz ve özel kalem personelimiz Feyyaz Karacalı çok elim kaza sonrası zamansız kaybı hepimizi derinden yaralamıştır. Hepimizin üzerinde emeği olan Feyyaz kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Ne yazık ki Temmuz ayında hepimizi derinden üzen bir acı kayıp daha yaşadık 19 Temmuz'da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Organize Sanayi Bölge Başkanımız şehrimizin önemli değeri iş insanı Ali Bahar'ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Antalya'ya kattığı değerler ve verdiği emeklerden dolayı hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum' dedi.

Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da 

AKP Grup Sözcüsü Neslihan Üstün Yüksel, 'Kentimizin önemli değerlerinden olan değerli başkanımız Ali Bahar'ın vefatı hepimizi çok üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet ve tüm vatandaşlarımıza sabırlar ve başsağlığı diliyorum' diye konuştu.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ 

Muratpaşa Belediye Meclisi’ndeki önemli gündem maddesi ise Demircikara Mahallesi’ndeki 5223 ada 1 ve 2 parsellerde bulunan otel alanında taban kat sayısındaki değişikliklere ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi oldu. 12. Maddedeki otel alanının taban alanı kat sayısı kaldırılarak yerine kat adedi getirildiği ve en çok 3 kat olarak imar düzenlemesi yapıldığı belirlenen rapor oylaması oy birliğiyle kabul edildi. 

KONUTTAN OTELE DÖNÜŞTÜ 

Güzeloba Mahallesi’nde bulunan 6737 ada 8 parselin otel kullanımına dönüştürülmesine ilişkin Planlama ve İmar Komisyonunu raporu görüşüldü. Görüşme sonrası değerlendirmede AKP çekimser kalarak ve MHP ret oyu kullanarak 10. madde oy çoğunluğuyla kabul edildi.

TATİL YOK

Gündemin 3.maddesi olan Muratpaşa Belediyesi’nin meclis tatiline ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yazılan yazı değerlendirilip oylamaya sunuldu. Gruplardan alınan görüşlere göre Ağustos ayında tatil yapılmamasına dahil karar oy birliğiyle kabul edildi.

KİRALAR YÜZDE 80 ZAMLANDI

Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde yer alan Muratpaşa Belediyesi’nin derneklere kiralık olarak tahsis ettiği alanları aylık kira bedelleri belirlenmesine ilişkin madde meclis gündeminde 4. madde görüşüldü. Tahsis edilen yerlerin mevcut kira bedelleri aylık 500 TL iken, yeni belirlenen kira bedelli ise 900 TL oldu. Ortak giderlere ilişkin alınan aidatın 6 ayda bir güncelleneceği belirtildi. Görüşülen komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

‘Türk-Çek İşbirliği Parkı’ isminin Muratpaşa’da yer alan bir parka verilmesi için komisyon raporu da 8. maddede gündemde görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

KONUK EVİ ÜCRETİ BAŞKAN’A BIRAKILDI 

Konuk evi ücretlerine yapılacak tarife değişikliği için yetkinin Muratpaşa Belediye Başkanı’na verilmesine ilişkin rapor 9. maddede oy birliğiyle kabul edildi.

Kira artışı tamam! Yurt artışı Başkan’da 

ALİ BAHAR’IN ADI MURATPAŞA’DA YAŞAYACAK 

Elim bir kaza sonucu vefat eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’ın isminin Muratpaşa’da uygun bir yere verilmesi için verilen önerge gündeme 14. madde olarak alındı. Alınan madde değerlendirme sonrasında oy birliğiyle İsim Verme Komisyonu’na havale edildi.

FALEZ AŞ’YE SERMAYE ARTIŞI 

Muratpaşa Belediyesi’ne ait 10 adet taşınmazın belediyenin şirketlerine artı sermaye konulmak üzere taşınmazların vergi hususunda gerekli kararların alınmasına ait önerge meclise sunuldu. Gündeme alınması için yapılan değerlendirmede oy birliğiyle 15. madde olarak gündeme girdi. Plan ve Bütçe komisyonu raporuna göre yapılan görüşme sonrası 15.madde oy çokluğuyla kabul edildi. AKP grubu ret oyu kullandı.

Meclis’te bir sonraki olağan meclis toplantısının tarihi 6 Eylül 2024 Cuma günü olarak kabul edildi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan Antalya falezlerine kalp masajı!

Bakanlıktan Antalya falezlerine kalp masajı!