Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemine günler sonra tepki gösterdi. Başkan Böcek ve CHP'li Kaya da Cumhuriyet vurgusu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma sert tepki gösterdi. Erdoğan, tören sırasında yaşananları "siyasi istismar" olarak nitelendirerek, bu tür girişimlere izin verilmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan: “Kılıçlar Kime Çekiliyor?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yemin töreni hakkında yaptığı açıklamada, "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkarak kılıçlarını çektiler. Kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli tüm araştırmalar yapılıyor ve oradaki birkaç kendini bilmez süratle temizlenecek," ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklaması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Başkan Muhittin Böcek’ten Cumhuriyet Vurgusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konuya dair yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her bir ferdinin Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı. Böcek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bir neferi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin değerlerine ve bağımsızlık mücadelemize bağlılık yemini etmiştir. Teğmenlerimiz, vatanımıza hizmet yolunda en onurlu günlerinde bu bağlılıklarını büyük bir gururla dile getirmiştir. Hiçbir siyasi hesap bu birlikteliği bozamaz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!" dedi.

CHP'li Asu Kaya: “Cumhuriyet Kadınları Boyun Eğmez”

28. Dönem CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya da tartışmaya dahil olarak, Cumhuriyet değerlerine bağlılık vurgusu yaptı. Kaya, "Ebru, Şeyda, İkra… Hepsi Cumhuriyet kadını. Sadece onlar değil, ülkenin tüm Cumhuriyet kadınları Mustafa Kemal’in askerleridir. Bu bir saygı, şükran ifadesidir. Mustafa Kemal’in evlatları, askerleri tehditlere boyun eğmeyecektir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'dan Birlik Mesajı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'dan Birlik Mesajı