Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Kaş Bezirgan'da Konaklamasız Orman Parkı ihalesi! Muhtardan itiraz var

Kaş Bezirgan'da Konaklamasız Orman Parkı ihalesi! Muhtardan itiraz var

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Bezirgan Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca, köy sınırlarındaki ormanlık alanın ihale süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaş Bezirgan'da Konaklamasız Orman Parkı ihalesi! Muhtardan itiraz var
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya'nın Kaş ilçesi sınırlarındaki Bezirgan Mahallesi ormanlık alanının, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 20 yıllık bir süreyle kiralanması için ihale açıldı. Ancak, Bezirgan Mahallesi Muhtarlığı, bu ihale ile ilgili herhangi bir bilgi veya evrak gelmediğini belirtti.

İtiraz Süreci

Kaş Bezirgan Muhtarı Sarıca, bazı kötü niyetli kişiler tarafından muhtarlığın haberi olduğu yönünde asılsız söylentiler yayılmasına tepki gösterdi. Bu bilgilerin gerçek dışı olduğu vurgulanırken, Muhtar Salih Sarıca, azalar Hüseyin Sarıca, Ramazan Tanç ve Ömer Benk ile birlikte, ihale yapıldığı gün itibariyle itiraz işlemlerini başlattı. İtiraz evraklarının ve dosya numaralarının, Kaş Kaymakamlığı'na yapılan 100 imzalı itiraz ile birlikte sunulduğu bildirildi. Bezirgan Mahalle Muhtarlığı, Kaş Kaymakamlığı’na ihale hakkında ayrı bir itirazda bulunarak, bu konu hakkında eksik bilgiye sahip olanların Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’nden detaylı bilgi alabileceğini de duyurdu.

İhalenin bölge için sakıncalarını itiraz dilekçesinde yazdılar

Muhtarlık yönetiminin Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik itiraz dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"KAŞ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Antalya İli, Kaş İlçesi, Bezirgan Mahallesi, Düdenardı Mevkii'nde "Bezirgan Konaklamasız Orman Parkı” olarak 20 yıllığına ihaleye çıkarılan alan köyümüz / mahallemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Mahalle Muhtarlığı'mızın görüşü alınmadan ve yerinde inceleme yapılmadan bu alanın "Konaklamasız Orman Parkı” olarak ticari faaliyete açılması, aşağıda maddeler halinde belirtmiş olduğumuz olumsuzluklar nedeniyle uygun değildir.

OLUMSUZLUKLAR:

1) Antalya-Burdur- Isparta Planlama Bölgesi 1/ 100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda da belirtildiği gibi bu bölge "1. Derece arkeolojik sit alanı"dır.

2) Ekteki video ve fotoğraflarda da görüldüğü gibi bu bölge, koruma altında bulunan "DAĞ KEÇİLERİ"nin üreme ve yaşam alanıdır.

3) Bu bölge, geçimini hayvancılıkla sürdüren köyümüz vatandaşlarının keçi ve koyunlarını otlatmış oldukları alanlardandır. TKGM Parsel Sorgulama Sitesi'nden de görülebileceği gibi alanın hemen bitişiğinde bulunan Antalya İli, Kaş İlçesi, Bezirgan Mahallesi, 169 ada/ 8 parselde 10 yıldan bu yana bir çoban çadırı bulunmaktadır. "Moşe" lakaplı (Muhittin BOZ) bir köylümüz bu bölgede keçilerini otlatarak yaşamını
sürdürmektedir.

Yukarıda, maddeler halinde açıklamış olduğumuz olumsuzlukların yerinde objektif olarak incelemesinin yapılarak "Bezirgan Konaklamasız Orman Parkı İhalesi"nin iptal edilmesini arz ederiz."



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BURDOSK’tan Salda Gölü’ne ilk sonbahar doğa yürüyüşü

BURDOSK’tan Salda Gölü’ne ilk sonbahar doğa yürüyüşü