Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Kanada Devlet Liseleri sınav tarihi duyuruldu

Kanada Devlet Liseleri sınav tarihi duyuruldu

Antalya'daki Kanada Devlet Liselerine Giriş-Geçiş Sınavı tarihi belli oldu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada Devlet Liseleri sınav tarihi duyuruldu
KAYNAK: Emine Düdükcü

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Liseli Büyükelçiler Öğrenci Değişim Programı 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Kanada Devlet Liselerine Giriş-Geçiş Sınavı tarihi belli oldu. Antalya'daki sınav,  23 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.00'da Antalya Anadolu Lisesi'nde gerçekleşecek.

388F6147 69D9 4A20 Ae64 87F9Ac8B82C4

Liseli Büyükelçiler Öğrenci Değişim Programı Nedir? 

Dünyanın en yaşanılabilir ülkelerinden biri olan Kanada, geniş eğitim yelpazesi ve sosyal olanaklarıyla lise eğitiminde öğrencilere mükemmel bir deneyim sunar. 'Daha çok başarılı öğrenci için daha yüksek kalitede eğitim' anlayışıyla hareket eden Kanada, yurt dışında lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için ideal bir tercih sunmaktadır.

OECD Verilerine Göre Kanada’nın Eğitim Başarıları

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı), dünya çapındaki eğitim sistemlerini değerlendiren ve sıralayan bir kurumdur. OECD’nin son verilerine göre, Kanada uluslararası PISA testlerinde bilim alanında 4. okumada 2. ve matematikte ise 8. sıradadır. Eğitim mükemmelliğinde ise Kanada, en iyi 15 ülke arasında 3. sıradadır. Bu başarı, büyük ölçüde eğitimcilerinin kalitesine atfedilmektedir.

Kanada Devlet Liseleri ve Eğitim Sistemi

Kanada devlet liseleri, eyalet yetkilileri tarafından belirlenen kayıt koşullarıyla öğrencilere kaliteli bir eğitim sunar. Lise bitiren öğrenciler, Kanada kolej ve üniversitelerine girişte önemli bir avantaj elde ederler. Devlet liseleri karma eğitim sunar ve eğitim sistemi sekülerdir. Okullar genellikle eylül ve şubat aylarında iki dönem olarak düzenlenir.

Müfredat ve Seçmeli Programlar

Kanada’daki okullarda, müfredatın yanı sıra seçmeli programlar ve özel programlar (güzel sanatlar, Fransızca, spor vb.) sunulur. Ayrıca, öğrencilere yönelik çeşitli gezi aktiviteleri ve sosyal etkinlikler de düzenlenir. Bu programlar ve aktiviteler öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre belirlenir.

Uluslararası Öğrenciler İçin Aile Yanında Konaklama

Kanada devlet liselerinde uluslararası öğrenciler, güvenilir Kanadalı ailelerin yanında konaklarlar. Bu aileler, öğrencilere çevreye alışmaları ve İngilizcelerini geliştirmeleri konusunda yardımcı olur. Aileler, okullar tarafından uzun yıllardır seçilen ve önceki öğrencilerden referansları olan kişilerdir. Öğrenci yerleştirmeleri, Kanada’daki ilgili eyaletin Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencinin profiline en uygun aileler temel alınarak yapılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş İnsanı Furkan Dağlı Bir Kişiye Çarpıp Kaçtı!  31 Suçtan Kaydı Bulunmasına Rağmen Serbest Bırakıldı

İş İnsanı Furkan Dağlı Bir Kişiye Çarpıp Kaçtı! 31 Suçtan Kaydı Bulunmasına Rağmen Serbest Bırakıldı