Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Gazipaşa Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı! Sosyal Medyaya Dikkat!

Gazipaşa Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı! Sosyal Medyaya Dikkat!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, telefon ve sosyal medya dolandırıcılıklarına karşı uyarıda bulundu. İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gazipaşa Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı! Sosyal Medyaya Dikkat!
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları artan dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Özellikle telefon ve sosyal medya üzerinden polis, hakim, savcı veya banka görevlisi kılığına giren kişilere karşı dikkatli olunması istendi.

Telefon Dolandırıcılıklarına Karşı Tedbirli Olun

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, telefon aracılığıyla kendini polis, jandarma, savcı, hakim veya banka personeli olarak tanıtan kişilerin para talep etmesi konusunda vatandaşları uyardı. Emniyet yetkilileri, bu tür çağrılara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Polis, jandarma, savcı, hakim veya banka personeli sizlerden hiçbir koşulda para talep etmez. Banka hesap bilgilerinizi, şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Şüpheli durumlarda en yakın Emniyet veya Jandarma birimlerine başvurmanız önemlidir," denildi.

Sosyal Medyada Sahte Mesajlara Dikkat

Gazipaşa Emniyeti, sosyal medya platformlarında özellikle Instagram üzerinden gönderilen "Hakkınızda şikayet var" başlıklı mesajların dolandırıcılık amacı taşıdığını belirtti. Bu tür mesajlarla kullanıcıların korku ve endişeye sürüklendiği ifade edilerek, bu tür içeriklere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

"Sosyal medyada gönderilen asılsız ve kötü niyetli mesajlar, kullanıcıları hedef alarak korku yaratmayı amaçlamaktadır. Bu tür mesajlara temkinli yaklaşmanız ve dikkate almamanız gerekmektedir," açıklamasında bulunuldu.

Şüpheli Bağlantılardan Kaçının ve Dolandırıcıları Engelleyin

Emniyet yetkilileri, gelen şüpheli mesajların içeriğindeki bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu tarz mesajları atan kişilerin engellenmesi ve ilgili kurumlara şikayet edilmesi önerildi.

"Tarafınıza gönderilen ve doğruluğundan emin olmadığınız mesajlardaki bağlantılara tıklamayın. İddia edilen şikayetleri kaldırmak için sizden ödeme talep eden veya sahte bağlantılar üzerinden bilgi isteyen kişilere asla güvenmeyin. Bu kişileri engelleyip ilgili kurumlara bildirin," denildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: Sağlık sisteminde gemi tam olarak karaya oturdu

Özgür Özel: Sağlık sisteminde gemi tam olarak karaya oturdu