Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Eğitim emekçisi sadaka istemiyor

Eğitim emekçisi sadaka istemiyor

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez maaş artışları hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi hakkında konuştu. Eğitim emekçilerinin özgür bir toplu sözleşme ile haklarını tolu sözleşme masasında kendilerinin elde etmek istediğini belirterek, ‘İktidarın sadaka dağıtma yaklaşımını kabul etmiyoruz’ açıklamasında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğitim emekçisi sadaka istemiyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Sönmez sözlerine “Sendikal örgütlenmeyi yok eden, kendisine yandaş sendikalar oluşturan, eğitim emekçilerini ‘yem bekleyen güvercinler’ olarak gören yaklaşımı reddediyoruz.

Maaşlara temmuzda yapılan artışlar iki ay geçmeden buharlaşmıştır. Eğitim emekçilerinin alım gücü sürekli düşmektedir. Gıda fiyatları, ulaşım, eğitim giderleri, kiralar katlanarak artmaktadır” diye devam etti.

Göz boyayan yaklaşıma isyan

Ayrıca öğretmenlere bir defa verilecek olan beş bin TL ikramiyesini de eleştirerek ‘’İktidar göz boyamak için bir defaya mahsus emekliye beş bin TL ödeyeceğini belirtiyor. Öğretmene ikramiye verilmesi söylentileri çıkartılıyor. Biz eğitim emekçileri bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Eğitim emekçileri hak ettiği ücreti almalı ve her yıl en az iki tam maaş ikramiye verilmelidir. Göz boyayan yaklaşımları kabul etmiyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Shakhtar Donetsk Barcelona'yı ağırlayacak

Shakhtar Donetsk Barcelona'yı ağırlayacak