Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya CHP İl Başkanı Nail Kamacı: "Eğitimden Tasarruf Olmaz"

CHP İl Başkanı Nail Kamacı: "Eğitimden Tasarruf Olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısal sorunlarını dile getirerek laik ve kamusal eğitim için çağrı yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP İl Başkanı Nail Kamacı: "Eğitimden Tasarruf Olmaz"
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısal sorunlarını dile getirerek laik ve kamusal eğitim için çağrı yaptı. Artan eğitim masrafları ve bilimsel eğitimin özünden uzaklaşılmasını eleştiren Kamacı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yeni müfredat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler yönünde değildir” dedi.

CHP İl Başkanı Kamacı, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle eğitim masraflarının hızla arttığını vurguladı. ÇEDES gibi projelerle eğitimde laiklik ve bilimsellikten uzaklaşıldığını belirten Kamacı, “Ülkemizde iktidarın uyguladığı politikaların bir sonucu olarak ekonomik krizin ağırlaşarak sürmesi nedeniyle eğitim masraflarının artması, ÇEDES ve benzeri projeler üzerinden eğitimin bilimsel özünden uzaklaştırılması, laikliğe ve bilime aykırı müfredat değişiklikleri ve eğitimin yükünün tamamıyla velinin sırtına yüklendiği bir tablo ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

TEMİZLİKTEN TASARRUF EDİLMEZ 

Devlet okullarındaki temizlik personeli eksikliğinin ciddi bir sorun olmaya devam ettiğini de vurgulayan Kamacı, “Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kadrolu temizlik personeli eksikliğinin uzun süredir ciddi ve yakıcı bir sorun olmayı sürdürdüğünü biliyoruz. Bu eğitim öğretim yılı başında da okulların hijyen sorunu henüz çözülebilmiş değildir. Birçok okul yönetimi temizlik giderlerini de velilerin sırtına yükleyerek okulunun hijyen sorununu gidermeye çalışmaktadır. Tüm okullara yeteri kadar temizlik personeli, güvenlik personeli, yardımcı personel hemen görevlendirilmelidir. Temizlik, eğitimin niteliği açısından vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve bu alan tasarruf yapılacak bir yer olmamalıdır” şeklinde konuştu.

“HER ÖĞRENCİYE OKULDA BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK”

Kamacı, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda ilk sırada yer aldığını ve her dört çocuktan birinin yeterli beslenemediğini belirtti. Sağlıklı beslenmenin, çocukların gelişimi ve okul başarısı üzerindeki etkisine dikkat çeken Kamacı, her öğrenciye okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi gerektiğini söyledi. Kamacı, “Bu iktidar yapmazsa, CHP iktidarında bu sorun ivedilikle çözülecektir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMDE YAPISAL SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Kamacı, eğitimde liyakatsiz kadroların ve sürekli değişen sistemin bir kaos yarattığını ifade ederek, atanamayan öğretmenlerin hala büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Mülakat sistemiyle iktidara yakın isimlere torpil yapıldığını ve bu durumun yeni mağduriyetlere sebep olduğunu söyleyen Kamacı, “CHP iktidarında özel ve devlet okullarındaki denetimsizlik ve velilerin üzerindeki yük sona erecek. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin hakları güvence altına alınacak” şeklinde konuştu.

Özel Okul Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Türkiye’de özel okul fiyatları son dönemde adeta rekor kırıyor. Özel okul ücretleri 300.000 TL’den başlarken, yabancı okullar için hazırlık sınıfı ücretleri %100 oranında artarak 1 milyon liraya yaklaştı. Bu durum, hem velileri hem de öğrencileri zor durumda bırakıyor. Özellikle büyük şehirlerdeki yabancı okullar, hazırlık sınıflarında sadece eğitim masrafları için 800.000 TL ile 900.000 TL arasında değişen ücretler talep ediyor. Bu miktara, okul servisi, yemek masrafları, kırtasiye ve kitap gibi ekstra giderler dahil değil.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Cin*yeti: Delil Karartma Girişimleri Dikkat Çekiyor

Narin Cin*yeti: Delil Karartma Girişimleri Dikkat Çekiyor