Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Belek'e 1 Buçuk Milyarlık Dev Yatırım

Belek'e 1 Buçuk Milyarlık Dev Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belek Turizm Bölgesi’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir projeye imza atıyor. Projenin maliyeti 1 milyar 561 milyon 935 bin TL olarak belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belek'e 1 Buçuk Milyarlık Dev Yatırım
KAYNAK: Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belek Turizm Bölgesi'nin önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Serik Karadayı Mahallesi'nde inşa edilecek içme suyu temin projesinin protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından imzalandı. Projenin maliyeti 1 milyar 561 milyon 935 bin TL olarak belirlenirken, bu yatırım sayesinde bölgedeki turizm potansiyelinin uzun vadede güvence altına alınması hedefleniyor.

Serik Karadayı Içme Suyu (3)

Bölgedeki tüm oteller projeden yararlanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Serik Karadayı Mahallesi’nde 9 dönümlük bir alan kamulaştırıldı ve bu alanda 26 adet derin kuyu açılacak. Başkan Böcek, bu kuyulardan saatte 930 litre içme suyu temin edilmesinin planlandığını belirtirken, projeden Karadayı, Belek ve Kadriye mahallelerindeki tüm otellerin faydalanacağını vurguladı.

Serik Karadayı Içme Suyu (4)

50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak

Projenin detaylarına göre, açılacak derin kuyulardan temin edilecek içme suyu, 3000 metreküplük bir depoda toplanacak ve buradan 1200 çapında 15 km düktil boru ile Belek bölgesine taşınacak. Ayrıca, TİGEM içme suyu üretim tesisinde bulunan eski toplama deposunun tadilatı yapılacak, terfi pompa, motor ve elektrik panoları yenilenecek.

Serik Karadayı Içme Suyu (5)

Başkan Böcek, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "19 ilçemiz ve 913 mahallemize eşit hizmet anlayışımızla bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bu önemli yatırımla, Belek Turizm Bölgesi'nin önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Antalya’mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Serik Karadayı Içme Suyu (6)

Elektrik, mekanik ve depo tadilatları tamamlanacak

Daha önce hayata geçirilen Belek Oteller Bölgesi TİGEM İçme Suyu Tesisleri Revizyonu projesi ile SCADA yapılması noktasında 1 milyar TL'lik bir yatırım gerçekleştirildiğini hatırlatan Böcek, "Bu yatırım sayesinde tesislerimizi online olarak tam otomasyonda takip edebiliyoruz. Yeni yatırımla birlikte, bölgedeki su temini konusunda uzun vadeli bir çözüm sunmuş olacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin'den İsrailli Bakan Smotrich İçin UCM'den Tutuklama Talebi

Filistin'den İsrailli Bakan Smotrich İçin UCM'den Tutuklama Talebi