Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Ayla Yüksel'den şiddet ve ist*smara sert tepki: Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?

Ayla Yüksel'den şiddet ve ist*smara sert tepki: Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi’nin önceki dönem Başkanı Ayla Yüksel, Türkiye’de son dönemde katledilen kadınlar ve çocukların sayısındaki artışa isyan etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ayla Yüksel'den şiddet ve ist*smara sert tepki: Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?
MUHABİR: Kamer Durdu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan cinayetin ardından Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla bebeğin fiziki istismara uğramasının ardından entübe edilmesi, kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Ülkemizde kadınlar şiddete ve istismara uğramasının önü alınamazken, ülkemize sığınmacı olarak giren 4 Afgan tarafından bıçaklanarak öldürülen Çiğdem Eskidemirci’nin cansız bedeni ise kayıplara karışmasından 4 ay sonra bir bahçede gömülü olarak bulunmuştu. Öldürülen ve şiddete uğrayan kadınların arkasından ‘O saatte orada ne işi varmış’, ‘Ne giymişti’, şeklinde yapılan yorumların ardından çocuk istismarlarına yönelik de ‘Küçüğün rızası varmış’, ‘Kaderi buymuş’ ve daha köklü olan ‘Kızlarımıza sahip çıkalım’ sözleri hala kullanılıyor. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hazırladığı tabloya göre 2023 yılında medyaya yansıyan kadın cinayetleri ile 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarih aralığında 438 kadın katledildi. Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre 2023 yılında güvenlik birimlerine giden veya götürülen mağdur 242 bin 875 çocuğun yüzde 12'ye yakını cinsel istismar nedeniyle mağdur oldu. Bu, yaklaşık 29 bin çocuğa denk geliyor. Türkiye’nin kara tablosunu değerlendiren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi’nin önceki dönem Başkanı Ayla Yüksel isyan etti.


25. KATTAN ATILAN ERKEK GÖRDÜNÜZ MÜ?
 

Ülkemizde günden güne sayısında artış gösteren şiddet ve istismar olaylarının ardından adalet arayışı sürerken, toplumun belli bir kesimin kadını ve çocukları suçlamasına isyan eden Ayla Yüksel, "’Kızlarınıza sahip çıkın’ diyen bir kesim var bu ülkede. Oğlunuza sahip çıkın, oğlunuza! Siz hiç 4 yaşında bir erkek çocuğuna tec*vüz eden bir kadın gördünüz mü? Ya da boşanmak istiyor diye yol ortasında gırtlağı kes*len bir adam... Nişan attı diye yüzüne kezzap fırlatılan bir erkek gördünüz mü? Duygularına karşılık verilmiyor diye defalarca bıç*klanan bir erkek gördünüz mü? Önce tecav*z edilip sonra dağda yakılan bir erkek gördünüz mü? Sevgilisini terk etti diye pompalı tüfekle vurulan bir erkek gördünüz mü? Kızlar tarafından tecav*z edilip plazanın 25. katından atılan bir erkek gördünüz mü? Her gece içip içip kocasını döven bir kadın gördünüz mü? Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü? Göremezsiniz!!!¨ dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK Verileri Nasıl Topluyor? Şok Olacaksınız

TÜİK Verileri Nasıl Topluyor? Şok Olacaksınız