Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Opera Gala Gecesi

Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Opera Gala Gecesi

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, genç opera solistlerinin muhteşem performansıyla izleyenleri büyüledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Opera Gala Gecesi
KAYNAK: AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, "Opera Gala Gecesi" ile devam etti. Antalya’daki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen bu özel gecede, Devlet Opera ve Balesi'nin genç ve yetenekli opera solistleri performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

GEnç İsimler Sahne Aldı 

Soprano Çiğdem Soyarslan ve Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü, gecenin öne çıkan isimleri arasında yer aldı. Bu değerli sanatçılara, şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

Puccini, Verdi ve Mozart’tan Unutulmaz Eserler

Sanatseverler, gecede Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi ve Wolfgang Amadeus Mozart gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvar dinledi. Orkestra şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg, konser öncesi yaptığı açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. "Çok önemli aryalar ve düetlerle dinleyicilerin karşısında olacağız," diyen Skanderbeg, gecenin ilk bölümünde daha ciddi, ikinci bölümde ise daha neşeli ve popüler aryaların yer alacağını ekledi.

“Aspendos’ta Sahne Almak Büyük Bir Onur”

Bariton Faik Mansuroğlu, Aspendos’ta ikinci kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. "Böyle bir antik tiyatroda şarkı söylemek bir opera sanatçısı için gerçekten çok özel ve güzel," diyen Mansuroğlu, Aspendos’un büyüleyici atmosferinin sanatçılara ekstra bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Tenor Mert Süngü ise Aspendos’un en iyi korunan antik tiyatrolardan biri olduğunu belirterek, bu tarihi sahnede ilk kez performans sergilemenin kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu söyledi.

Festival “Kuğu Gölü” ile Devam Edecek

Festival, 20 Eylül'de İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Kuğu Gölü" balesi ile sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta 5 Yıldızlı Otelde Hollandalı Turist Ö*ü Bulundu

Manavgat'ta 5 Yıldızlı Otelde Hollandalı Turist Ö*ü Bulundu