Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'dan Türkiye'de İlk! Ortaya Çıkarıldı

Antalya'dan Türkiye'de İlk! Ortaya Çıkarıldı

Antalya'nın Demre ilçesindeki Andriake bölgesinde sürdürülen kazılarda, özel bir cam işçiliği tekniği ile yapılan millefiori cam kaplamalar keşfedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'dan Türkiye'de İlk! Ortaya Çıkarıldı
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Demre ilçesindeki Andriake bölgesinde sürdürülen kazılarda, özel bir cam işçiliği tekniği ile yapılan millefiori cam kaplamalar keşfedildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesapları üzerinden bu önemli bulguyu paylaşarak, cam işçiliği tekniği ile yapılan bu nadide eserlerin Türkiye'de ilk kez bulunduğunu belirtti.

Andriake'deki Kazılarda Cam Kaplamalar Gün Yüzüne Çıkarıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Geleceğe Miras Myra ve Andriake" projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında sürdürülen kazılarda, önemli arkeolojik bulgulara ulaşıldı. Prof. Dr. Çevik ve kazı ekibi, kazılar sırasında millefiori (Bin Çiçek) adı verilen özel bir cam işçiliği ile üretilen düz plaka formundaki cam kaplama levhaları gün yüzüne çıkardı.

"Türkiye'de İlk Kez Rastlanıyor"

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, kazı ekibinin bu özel keşfiyle ilgili açıklamasında, millefiori tekniğiyle yapılmış bu tür cam kaplamalara Türkiye’de ilk kez rastlandığını vurguladı. Bakan Ersoy, “Bu kaplamalar, önemli yapılar için kullanılan iç dekorasyon malzemesi olarak biliniyor ve Türkiye’de bu boyutta bir bulguya ilk kez rastlıyoruz” dedi.

Yılın En Önemli Arkeolojik Bulgularından Biri

Bakan Ersoy, millefiori cam kaplamalarının yılın en önemli arkeolojik keşifleri arasında yer alacağını belirterek, şunları söyledi: “Andriake'de keşfettiğimiz bu ince cam işçiliği, yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar kıymetli. Bu keşfi gerçekleştiren Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi ekiplerine teşekkür ederim.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM: İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında 200 Okul Kapatıldı Filistinlilere Sığınak Olarak Kullanılıyor

BM: İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında 200 Okul Kapatıldı Filistinlilere Sığınak Olarak Kullanılıyor