Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da su kanalı kurak kaldı! Mahalleli kurbağaları besledi

Antalya'da su kanalı kurak kaldı! Mahalleli kurbağaları besledi

Antalya’da Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi’nden başlayan ve Lara’daki Düden Şelalesi’ne dökülen su kanalının suyu bitti çamuru kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya’nın Kepez ilçesinde yer alan ve 7 mahalleyi besleyen su kanalı, yüksek seviyelerde seyreden sıcaklık nedeniyle tamamen kurudu. Akdeniz Gerçek gazetesi olarak Temmuz 2024’te suyun kirliliğinden beslenen hayvanların ve yayılan kokunun bölge vatandaşlarını rahatsız ettiğine yönelik yaptığımız haber sonrasında su kanalı kurudu. Kuruyan ‘çamur’ kanalının içinde fare, yılan, böcek, kurbağa ve lağım faresi gibi hayvanların cirit attığını söyleyen mahalle sakini Emel Hantik, 10 yıldır ikamet ettiği Kanal Mahallesi’nin sorununa çözüm aradı.

KEDİ BESLER GİBİ KURBAĞA BESLEDİ

Yağışların kesilmesi ve yüksek sıcaklık nedeniyle su kanalının dibinde kalan çöpler ve balçık gün yüzüne çıktı. Su kanalının karşısındaki apartmanda ikamet ettiğini söyleyen Emel Hantik, ¨Yaklaşık 10 yıldır Kanal Mahallesi’nin farklı noktalarında yaşadım. 3-4 yıldır kanalın karşısında ikamet ediyorum. Bu süre zarfında kanalın temizlendiğine şahit olmadım. Kış aylarında su taşıyor, yaz aylarında su kuruyor ama kanalın çeri çöpü hep içinde kalıyor. Sıcak havalardan dolayı su kurudu. Kanal öylesine kirli ki içindeki kurbağalar bile öldü. Kanalın içi böcek, sinek, kurbağa, yılan ve lağım faresiyle doldu. Hayvanların kanal içinden çıkmaması için kanal içine ekmek kırıntısı atıyoruz. Hayvanların da haline acıyoruz. Aç kalan kurbağaların sesi mahallede yankılanıyor. Biz de acıyıp besliyoruz. Fare ve kurbağaları beslemediğimizde farelerle beraber kanaldan çıkıp ya evlere giriyor ya da arabaların altında kalıyor¨ diyerek durumun vahametini aktardı.

YÜZDÜĞÜMÜZ KANAL ÇÖPLÜK OLDU

Antalya'nın doğal su kaynakları arasında gösterilen Kırkgöz, önce Düden Şelalesi'ne ardından da denize akarak kilometrelerce yol alıyor. Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü’ne seslenen mahalle sakinlerinden Fevziye A., ¨Köklü bir çözüme ihtiyacımız var. Burada ne bir ilaçlama var ne de bir temizleme. Evde iki çocuğum var. Kapı pencereyi sineklerden dolayı açamıyorum. Bu durumun bir an önce önüne geçilmeli. Kanalda yıllar önce çocuklarımız yüzerken şu an çöple dolu¨ diyerek çözüm istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediye Başkanı DEM Parti'den istifa etti

Belediye Başkanı DEM Parti'den istifa etti