Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Sır Perdesi! Bekir Kılıç Cinayeti Aydınlansın!

Antalya'da Sır Perdesi! Bekir Kılıç Cinayeti Aydınlansın!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi Bekir Kılıç'ın ölümüyle ilgili ailesi ve avukatı etkin soruşturma talep ediyor. İşte detaylar...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Sır Perdesi! Bekir Kılıç Cinayeti Aydınlansın!
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçtiğimiz Haziran ayında göğsünden bıçaklanarak öldürülen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi Bekir Kılıç’ın ailesi ve avukatı etkin soruşturma istiyor. Kılıç Ailesi’nin avukatı Sibel Maden, olay anında orada olan Papatya K.’nın suça ortak olup olmadığına dair etkin bir soruşturma yapılmasını istedi.

Olayın Detayları 

Akdeniz Gerçek’e konuşan Av. Sibel Maden, “Müvekkillerim Halil Kılıç ve Esma Kılıç'ın oğlu olan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan maktul Bekir Kılıç 17.06.2024 günü geceleyin saat 02:36 sıralarında şüpheli Metin Almaz tarafından göğüs bölgesinden bıçak saplanarak tek bıçak darbesiyle öldürülmüş, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2024/48415 Esas sayılı dosyası üzerinden soruşturma başlatılmıştır” diyerek, Bekir Kılıç cinayetindeki eksik soruşturmaya dikkat çekti. 

ONUN TELEFONUNA EL KONULMAMIŞ 

“Cinayet soruşturmasında bir kısım önemli deliller toplanmamış, özellikle olaya iştiraki olduğuna dair yoğun şüphe bulunan Papatya K. soruşturmaya dahil edilmemiş, delillerin toplanmasına ilişkin dilekçeler sunmamıza rağmen bu yönde hiçbir girişimde bulunulmamıştır” diyen Maden, şunları kaydetti: “Cinayetin işlendiği 17.06.2024 günü, kolluk görevlileri tarafından cinayeti işlediğini itiraf eden Metin Almaz'ın telefonu incelenmeksizin kendisine iade edilmiş, maktul Bekir Kılıç'ın telefonu incelenmeksizin babasına teslim edilmiş, maktulü olay yerine çağıran ve olay yerinde bulunan Papatya K.'nın telefonuna da el konulmamış ve incelenmemiştir.”

NEDEN HTS KAYITLARI İSTENMEDİ? 

“Soruşturma dosyasına sunduğumuz 20.06.2024 tarihli dilekçemiz ile, maktul Bekir Kılıç'ı olay yerine çağırdığını beyan eden tanık Papatya isimli kişinin olaya iştiraki olduğundan şüphelendiğimizi belirterek bu kişilerin telefonlarına el konulup incelenmesini, ayrıca bu kişilerin görüşme trafiğini yansıtan HTS raporunun getirtilmesini vs. talep etmemize rağmen, şüpheli Metin Almaz'ın HTS raporunun istenilmesi dışında hiçbir işlem yapılmamış, telefonların çözümü yaptırılmamıştır.”

DİYARBAKIR’A KAÇMASI TESADÜF MÜ? 

Av. Sibel Maden, Papatya K.'nın, kamera kayıtlarına ve olay yeri inceleme raporuna göre ve olaya ilk müdahale eden bekçi tanıkların beyanlarına göre maktulün elinde veya üzerinde sopa, tahta parçası veya biber gazı kutusu olmamasına rağmen, kolluk beyanında ‘Bekir Kılıç'ın iki kişinin arkasından gelerek biber gazı sıktığı’ şeklinde görüntülerin ve delillerin aksine tamamen yalan ve şüpheli Metin Almaz'ı korumaya yönelik beyanda bulunmasına dikkat çekerek, “Maktul Bekir Kılıç'ı Metin'in evinin yakınındaki olay yerine Papatya K.'nın çağırarak olay yerinde 12 dakika bekletmiş olması, şüpheli Metin Almaz'ın önce Papatya K.'nın yanına gelip 5 saniye kadar konuştuktan sonra maktul Bekir'in yanına giderek tek bıçak darbesiyle bıçaklayarak öldürmüş olması, olaydan sonra hemen Antalya'yı terk ederek Diyarbakır'a kaçmış olması hususları birlikte değerlendirildiğinde; Papatya K.'nın, maktul Bekir Kılıç'ın öldürülmesi olayına iştirak ettiği hususunda yoğun şüphe bulunduğunun açık olduğu, bu hususu 20.06.2024 tarihli ve 16.08.2024 tarihli dilekçelerimiz ile bildirdiğimiz halde, soruşturma dosyasında görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından, bugüne kadar Papatya K. soruşturmaya dahil edilmemiş ve bu yönde hiç bir delil toplama girişiminde bulunmamıştır. Böylece Papatya K., olayın başından itibaren soruşturma birimleri tarafından korunmuş, soruşturmaya dahil edilmemiştir.

‘arkadaşını korumak isterken canından oldu"

Olay yazılı ve görsel medyada Bekir Kılıç cinayeti, ‘arkadaşını korumak isterken canından oldu vs.’ şeklinde yer almış ise de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca kadına karşı şiddet kapsamında olup olmadığının araştırılması istenilmiş, sosyal hizmet uzmanının raporu ile olayın bu kapsamda olmadığı bildirilmiştir.”

Olay Aydınlatılmalı 

“Amacımız ve taleplerimiz, asla suçsuz bir kişinin olayın içine karıştırılması yönünde olmayıp, başkaca kişilerin suçun işlenmesine iştiraki olup olmadığına ilişkin tüm delillerin toplanması ve suçlu ise cezalandırılması, suçsuz ise aklanması ve tek evladını cinayete kurban vererek hayata dair umudu kalmayan maktulün anne ve babası olan müvekkillerimin gönlünde ve toplumda adaletsizlik duygusu oluşmaması” diyen Maden, yetkililere seslenerek olayın aydınlatılması için etkin soruşturma istedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erkekler de Regl Olur mu? Erkeklerin Regl Dönemi Var Mı?

Erkekler de Regl Olur mu? Erkeklerin Regl Dönemi Var Mı?