Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Motosiklet Denetimleri Arttı: Kasksız Sürücülere Ceza

Antalya'da Motosiklet Denetimleri Arttı: Kasksız Sürücülere Ceza

Antalya'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, motosiklet kullanıcılarına yönelik denetimleri artırdı. 24 saat esasına dayalı olarak sürdürülen uygulamalarda, parklar, yaya yolları ve kalabalık bölgelerde kasksız motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında vatandaşların tepkileri ve keyifli yorumları kameralara yansıdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Motosiklet Denetimleri Arttı: Kasksız Sürücülere Ceza
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, motosiklet kullanıcılarına yönelik denetimleri artırdı. 24 saat esasına dayalı olarak sürdürülen uygulamalarda, parklar, yaya yolları ve kalabalık bölgelerde kasksız motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında vatandaşların tepkileri ve keyifli yorumları kame

Geniş Kapsamlı Denetim

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik'in talimatıyla başlatılan motosiklet denetimleri, 12 Ağustos 2024 tarihinde Antalya'nın Konyaaltı sahil kısmı başta olmak üzere, çeşitli noktalarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Trafik Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen bu denetimlerde, kask takma zorunluluğuna uymayan motosiklet sürücülerine ve yolcularına cezai işlem uygulandı.

Cezaların Arkasındaki Komik Anlar

Denetimlerde, kasksız motosiklet sürücülerine ve yolcularına toplamda 690 TL ceza kesildi. Ceza uygulanan bir yolcu, "Bu ceza çok güzel oldu, zaten yeni uyanmıştım ve gözümü ceza ile açtım. Bir daha kask takacağım çünkü polisle boy ölçüşülmezmiş," ifadeleriyle gülümsetti.

Bir başka kasksız sürücü olan Enes Yılmaz, “Evde 4 kaskım var ama bugün yanımda getirmedim. Şans, bugün de cezadan kaçamadık,” dedi. Yabancı uyruklu bir başka vatandaş olan Natali, çocuklarıyla birlikte motosiklete bindiği için ceza aldı. Cezanın ardından polis ekipleri, çocuklara düdük hediye ederek “Annenizin ve babanızın kurallara uymadığını gördüğünüzde bu düdüğü çalın” dedi. Natali’nin “Bana da kask hediye edin, rengi kırmızı olursa çok mutlu olurum” şeklindeki isteği ise ekipleri tebessüm ettirdi.

Trafik Güvenliğinin Önemi

Trafik denetimlerinde, kask kullanımının önemini vurgulayan Tayfur Binler, "Kask hayat kurtarır. Bu denetimlerin amacı, sadece kurallara uymayı sağlamak değil, aynı zamanda kendi sağlığımızı korumak. Kurallara uyulmadığında ciddi yaralanmalar yaşanabilir," dedi. Binler, denetimlerin insanları kurallara uyma konusunda daha bilinçli hale getireceğini belirtti.

Halkın Görüşleri

Denetimlerin etkili olduğunu düşünen vatandaşlar da görüşlerini paylaştı. Bankta oturarak denetimleri izleyen Musa Ünal, “Polis ekipleri gerçekten çok iyi çalışıyor. Motosiklet kazalarının önüne geçmek için bu tür uygulamaların sık sık yapılması gerekiyor. Motorcu kardeşlerime sesleniyorum; yolda dikkatli olun, kurallara uyun ve trafiği tehlikeye atmayın,” dedi.

ralara yansıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Zincirleme Kaza: 2 Yaralı

Manavgat'ta Zincirleme Kaza: 2 Yaralı