Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Kritik Uyarı! Her bir dakikanın çok önemi var

Antalya'da Kritik Uyarı! Her bir dakikanın çok önemi var

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Asayiş ve Güvenlik Toplantısı'nda kadına yönelik suçlar, terörle mücadele ve kaçakçılık operasyonları hakkında bilgi verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Kritik Uyarı! Her bir dakikanın çok önemi var
KAYNAK: Bülten

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Eylül ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı'nda kadına yönelik suçlar ve terörle mücadeleden kaçakçılık operasyonlarına kadar birçok konuyu ele aldı. Şahin, "Her bir dakikanın çok önemi var" diyerek uyarıda bulundu.

11 bin 470 olay aydınlatıldı

Antalya Valiliği’nde düzenlenen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme toplantısında, Antalya Valisi Hulusi Şahin, jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekiplerinin son bir ay içerisindeki çalışmalarını değerlendirdi. Vali Şahin, il genelinde 11 bin 470 olayın meydana geldiğini ve olayların %94,8 oranında aydınlatıldığını belirtti. Bu olayların 4 bin 409'u kişilere, 1.792'si ise malvarlığına karşı işlenen suçlar oldu. Ayrıca, yapılan operasyonlar sonucunda 5 bin 775 aranan şahıs yakalandı ve bunlardan 843'ü tutuklandı.

Terörle mücadele ve kaçakçılık operasyonları

Antalya’da terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen 32 operasyonda 39 şüpheli yakalanırken, 4 kişi tutuklandı. Vali Şahin, sol terör örgütlerine, P*K/K*K, El Nusra, D*AŞ ve F*TÖ/P*Y’ye yönelik operasyonların devam ettiğini ifade etti. Eylül ayında 193 kaçakçılık operasyonu gerçekleştirilirken, 7 bin 543 tarihi eser ve çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.

Kaçakçılıkla mücadelede büyük başarı

Kaçakçılık operasyonlarında 88 tabanca, 394 bin 568 dolu makaron ve 125 litre kaçak içki ele geçirildiğini belirten Şahin, bu operasyonlar neticesinde 268 şüpheliye işlem yapıldığını ve 46 kişinin tutuklandığını kaydetti. Ayrıca, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün çökertildiğini ve 32 kişinin tutuklandığını vurguladı.

Uyuşturucuyla mücadeleye devam

Eylül ayında gerçekleştirilen 982 uy*şturucu operasyonunda, bin 81 şüpheli gözaltına alınırken, 91 kişi tutuklandı. Yapılan çalışmalarda 122,4 kilo e*rar, 34 kilo m*tamfetamin ve 63 kilo e*oin gibi büyük miktarlarda u*uşturucu madde ele geçirildi.

Siber suçlarla mücadele ve kadına şiddete sıfır tolerans

Siber suçlar kapsamında yapılan 22 operasyonda 105 şüpheli yakalanırken, 42 kişi tutuklandı. Dark Web platformları üzerinden suçu övücü paylaşımlara yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Vali Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans politikalarını sürdüreceklerini vurguladı. Şahin, KADES uygulamasını kullanarak veya çevrede şüpheli durumlarla karşılaşıldığında güvenlik güçlerine hızlıca bildirim yapılmasını istedi.

“Her yerde bu vahşilik olabilir”

Kadına yönelik şiddet olaylarına karşı herkesin uyanık olması gerektiğini belirten Vali Şahin, "Bunun ne gündüzü, ne gecesi, ne kırsalı, ne şehri var. Her yerde bu vahşilik olabilir" diyerek çevrede dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı. Alanya’da benzer bir olayın yaşandığını ve mağdurun şans eseri kurtulduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Deniz Yücel: Güvenlik sorunu varsa üzerimize düşeni yaparız

CHP'li Deniz Yücel: Güvenlik sorunu varsa üzerimize düşeni yaparız