Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da komşu anlaşmazlığı büyüdü: Seraya giden yolu kapattı

Antalya’da komşu anlaşmazlığı büyüdü: Seraya giden yolu kapattı

Toptaş Mahallesi'nde, sera ve arazi komşuları arasında çıkan yağmur suyu tartışması, arazinin zarar görmesiyle gerginliğe sebep oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da komşu anlaşmazlığı büyüdü: Seraya giden yolu kapattı
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Toptaş Mahallesi'nde, sera ve arazisi yan yana bulunan iki komşu arasında, seranın üzerindeki yağmur suyunun araziye akması nedeniyle tartışma çıktı. Arazi sahibi, seranın tepesinden gelen yağmur suyunun arazisini zarar gördüğünü belirterek, önce komşusunu uyardı, sonuç alamayınca seraya giden yolu kapattı.

Yağmur Suyu Tartışması Komşuları Karşı Karşıya Getirdi

Toptaş Mahallesi’nde bitişik halde bulunan sera ve arazinin sahipleri arasında, seranın tepesine dolan yağmurun arazi alanına karışması sebebiyle bir anlaşmazlık yaşandı. Arazi sahibi Murat Küçük, biriken yağmur suları nedeniyle evinin heyelana uğrayabileceğinden endişe duyduğunu belirterek, komşusu çiftçi Mehmet Öztürk'ü defalarca uyarmasına rağmen önlem alınmadığını savundu. Bu sebeple Küçük, ortak kullandıkları seraya giden yolu kapattı.

Mehmet Öztürk: “Seranın Üzerinden Gelen Suyu Engelle, Arazime Zarar Veriyor”

19 yıl önce satın aldığı 5 dekarlık arazisine 9 yıl önce sera kuran Mehmet Öztürk, komşusunun, "Seranın üzerinden gelen yağmur suyunu engelle, benim arazime zarar veriyor" dediğini ifade etti. Öztürk, bu sorunu çözmek için önlem aldığında komşusunun “Beğenmedim” şeklinde tepki gösterdiğini belirtti.

“Arazimizi Alırken Yol Ücretini Ödedik”

Mehmet Öztürk, 2015 yılında kurduğu sera için 20 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde bir yol satın aldıklarını vurguladı. Şu ifadeleri kullandı: “2005 yılında Toptaş Mahallesi'ndeki arazimizi ailecek satın aldık. 2005-2015 yılları arasında arazi boş kaldı. OSB yapılması planlanıyordu ama iptal edilince 2015 yılında serayı kurduk. Arazimizin yolu yoktu, yan taraftaki arazi sahipleriyle anlaşarak yol satın aldık. 2019 yılında tapu kadastro güncellemesi yapıldı ve komşumuz Murat Küçük'ün arazisi bizim yola kaydı. Kendisi ‘Sorun olmaz, yolu kullanabilirsiniz’ dedi. Ancak daha sonra yolu kapattı.”

“Komşumuz İçme Suyumuzu da Kesti”

Mehmet Öztürk, Murat Küçük’e ev inşası sırasında elektrik ve su verdiklerini belirterek, “Komşumuz Murat Küçük’e ev yaparken ilk başta elektrik ve suyunu verdik. Ancak duvar yaparken içme suyu borumuzu kırdı ve suyumuz kesildi. Evin kaçak yapı olduğunu sonradan öğrendik. Evin yapımı bittikten sonra yolumuzu kapattı. Alt kısımdaki toprağı oyduğu için seramızın duvarı yıkıldı.” diye konuştu.

“Bizim Çiftçilikten Başka Mesleğimiz Yok”

Şubat ayında yolun kapatılması nedeniyle ürünlerinin serada kaldığını belirten Mehmet Öztürk, "Şu anda yeni ürün dikme zamanı geldi, hala bir çare bulamadık. Devletimizin kurumları birbirine attı. Devletimizden destek bekliyoruz, mağdur olduk. Biz çiftçilik yapıyoruz, burası bizim ekmek kapımız. Çiftçilikten başka iş yapmıyoruz. Devlet büyüklerimizden sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Yoksa ekmek kapımız kapanacak, yolumuz yok şu anda" şeklinde konuştu.

“Yağmur Suyu Arazime Zarar Veriyordu, Evim Yıkılabilirdi”

Seranın yolunu kapattığı iddia edilen arazi sahibi Murat Küçük ise durumu şöyle açıkladı: “Bu arazinin tapusu ablamın üzerine. Biz ablamla birlikte evi yaptık, bu yüzden ben ablamın adına konuşamam. Ama şu bilinmelidir ki, komşularıma seranın üzerinden gelen yağmur sularını engellemelerini söyledim çünkü bu sular arazime zarar veriyordu. Arazimi yeni teraslamıştım, zemini boştu. Biriken sular yüzünden arazi heyelana uğrayabilir ve evim yıkılabilirdi. Çok zarar çektim ve onların yolu kullanmasına izin verdim ama çok zarar verdiler. Bu yüzden tapu sınırlarından istinat duvarımı ördürdüm.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Defterdarlığı 2023 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı

Antalya Defterdarlığı 2023 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı