Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Antalya’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Antalya'da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Manavgat Ramazan Tunç İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı
KAYNAK: İHA

Antalya'da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Manavgat Ramazan Tunç İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Vali Hulusi Şahin, öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek eğitimin toplumun her kesimiyle seferberlik ruhu içinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

514 Bin 888 Öğrenci ve 38 Bin 266 Öğretmen İçin Ders Zili Çaldı

Antalya’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 514 bin 888 öğrenci ve 38 bin 266 öğretmen için yeni eğitim yılı başladı. Manavgat'ta düzenlenen törenle açılışı yapılan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla kutlandı. Vali Şahin, öğrencilerle bir araya gelerek eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.

“Eğitimde Seferberlik Ruhuyla Hareket Etmeliyiz”

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada, Antalya’daki hayırsever vatandaşların eğitime verdiği destekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Şahin, “Devletimizin yaptığı her dersliğe, hayırsever vatandaşlarımız da en az bir derslik ekliyor. Eğitim, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle kazanılacak bir davadır. Bu seferberlik ruhu içinde eğitime katkı sağlayan Tunç ailesi başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuklarımıza Bizi Biz Yapan Değerleri Öğretmeliyiz”

Vali Şahin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilere sadece bilgi yüklemek yerine, bilgiyi işlemeye yönelik bir eğitim anlayışının benimseneceğini vurguladı. “Çocuklarımıza aileye hürmet, fedakârlık, şefkat ve merhamet, ülkesini ve bayrağını sevmek gibi değerleri öğretmemiz gerekiyor” diyen Şahin, bu konuda sadece öğretmenlerin değil, ailelerin de büyük sorumluluk taşıdığını ifade etti. “Çocuklarımızı yabancı unsurların etkisinden korumak için hep birlikte çalışmalıyız” diye ekledi.

Hayırsever İş İnsanı Burak Tunç’a Plaket

Tören sonunda Vali Hulusi Şahin, Manavgat Ramazan Tunç İlkokulu'nun yapımına katkı sağlayan hayırsever iş insanı Burak Tunç’a plaket takdim etti. Açılış kurdelesi kesildikten sonra sınıfları gezen Vali Şahin, öğrencilere kitaplar hediye etti. Öğrencilerle birlikte zeytin fidanı dikerek geleceğe umut eken Vali Şahin, öğretmenlerle de kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Törene Yoğun Katılım

Manavgat'ta düzenlenen törene Vali Şahin'in yanı sıra, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, hayırsever iş insanı Burak Tunç, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Son Yolculuğuna Uğurlandı