Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Domates Azaldı Fiyatlı da Bir o Kadar Arttı!

Antalya'da Domates Azaldı Fiyatlı da Bir o Kadar Arttı!

Antalya Ticaret Borsası, Eylül ayı hal endeksini açıkladı. Domates, sebze ve meyve fiyatları artarken işlem miktarları düştü. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Domates Azaldı Fiyatlı da Bir o Kadar Arttı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Ticaret Borsası, Eylül ayı hal endeksini açıkladı. Domates, sebze ve meyve fiyatlarındaki yıllık artışlar dikkat çekerken, işlem miktarlarındaki büyük düşüşler fiyat artışlarına etki etti.

Domates Fiyatlarında Yıllık %63,40 Artış

Antalya hallerinde işlem gören domatesin yıllık fiyat endeksi %63,40 artarken, miktar endeksinde %47,37'lik düşüş yaşandı. Bu miktar azalışı, fiyatlardaki artışın temel nedeni olarak gösterildi.

Sebze miktar endeksi de yıllık %48,91 oranında azalırken, sebze fiyat endeksi %55,99 artış gösterdi. Meyve işlem miktar endeksi %40,20 azalırken, meyve fiyat endeksi %44,75 arttı.

Aylık Değişimler: Sebze Miktar Endeksinde Rekor Artış

Eylül ayı itibarıyla domates, sebze ve meyve işlem miktarlarında bir önceki aya göre artış görüldü. Domates işlem miktar endeksi aylık %9,27 artarken, fiyat endeksi %1,73 arttı. Sebze miktar endeksi %34,89 artış gösterirken, fiyat endeksi %2,19 azaldı. Meyve işlem miktar endeksi ise %13,13 artarken, fiyat endeksi %0,72 geriledi.

9 Yıllık Ortalamalara Göre Miktar Düşüşü

2024 Eylül ayı endekslerinde yıllık bazda miktar düşüşleri, son 9 yılın ortalamasının altında kalırken, fiyat endekslerinde ise ortalama üstü artışlar kaydedildi. Sebze ve meyvede görülen işlem miktarı düşüşleri, fiyat endekslerindeki artışları tetikledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da Alkollü Sürücü Belediye Başkanı'nın Araçlarına Çarptı

Gazipaşa’da Alkollü Sürücü Belediye Başkanı'nın Araçlarına Çarptı