Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Bir İlk: Herkes Şok Oluyor

Antalya'da Bir İlk: Herkes Şok Oluyor

Antalya'da yaşayan baba-oğul oto tamir ustaları, klasik Vosvos araçlarına klima takarak Türkiye'de bir ilke imza attı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Bir İlk: Herkes Şok Oluyor
KAYNAK: İHA

Antalya'da yaşayan baba-oğul oto tamir ustaları, klasik Vosvos araçlarına klima takarak Türkiye'de bir ilke imza attı. Şehirde yaşanan sıcaklık artışı ve müşterilerden gelen yoğun talep üzerine bu projeye başlayan Fikret Fedakar ve oğlu Berkay Fedakar, araç içi sıcaklığı 30 dereceden 4 dereceye düşürmeyi başardı.

“Bütün Vosvosları Klimalı Yapmayı Hedefliyoruz”

Fikret Fedakar, klimasız araçların Antalya sıcağında kullanılmasının zor olduğuna dikkat çekerek, "Amacımız bu işi daha da geliştirip tüm Vosvosları klimalı hale getirmek. Şu anda Ankara'dan 'On tane araç hazır, gönderelim' demeye başladılar" dedi. 1939 yılında seri üretime geçen ve dünya genelinde 22 milyon 500 bin adet üretilen Vosvoslar, Türkiye’de nostaljik araç tutkunları arasında oldukça popüler. Ancak bu araçların klimasız oluşu, özellikle sıcak bölgelerde büyük bir dezavantaj olarak öne çıkıyor.

2017 Yılında Başlayan Bir Fikir

Fikret Fedakar, 40 yıllık oto tamir tecrübesiyle, Vosvos'a klima takma fikrinin 2017 yılında bir müşterisinin ısrarı üzerine doğduğunu belirtti. Müşterisinin, aracını çok sevdiğini ancak Antalya'nın sıcağından dolayı kullanmakta zorlandığını ifade eden Fedakar, "Projeyi çizmek için beş gün uğraştım ve 20 gün içinde sistemi hayata geçirdik" diye konuştu.

Yeniden Artan Talep ve Kısa Sürede Çözüm

2017'de başlayan projeyi yoğun iş temposu nedeniyle ertelemek zorunda kalan Fedakar, bu yıl sıcaklıkların artmasıyla taleplerin yeniden yoğunlaştığını söyledi. "Bu yıl, 2017'de 20 gün süren işi üç gün içinde tamamladık. Amacımız, bu işlemi seri hale getirip tüm Vosvosları klimalı yapmak" diye ekledi.

Klima, Araç Fiyatlarını Artırıyor

Fikret Fedakar, klimanın araç değerini artırdığını belirterek, "2017'de klima taktığımız aracın piyasa değeri 30 bin TL iken, klima sonrası bu değer 45 bin TL'ye çıktı" dedi. Günümüzde bir araca klima takmanın maliyetinin 150 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Fedakar, parçaları tek elden üretmeleri durumunda bu maliyeti yarı fiyatına düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

“Vosvos’a Klima Takmak Büyük Bir Başarı”

Fedakar, klimanın araç içi sıcaklığı ciddi şekilde düşürdüğünü belirterek, "Şu anda hava sıcaklığı 30 derece civarlarında, ancak klimayı çalıştırdığımızda araç içinde sıcaklık 4 dereceye kadar düşüyor. Bu da büyük bir başarı" dedi.

Seri Üretime Geçme Planları

Berkay Fedakar ise klimasız Vosvos araç sahiplerinin Antalya'nın sıcak havasında zorlandıklarını gözlemlediklerini ve bunun üzerine klima takma çalışmasına başladıklarını söyledi. "Antalya'da klimasız araç kullanmak zor olduğu için bir çözüm bulduk; eski model Vosvosumuza klima bağladık. Türkiye'de ilk defa bir araca klima takıldı ve artık seri üretime geçmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanı uyardı: Sıcak havalar kalbe zarar!

Uzmanı uyardı: Sıcak havalar kalbe zarar!