Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Serik'te Hortum ve Sağanak Tarım Alanlarını Vurdu

Antalya Serik'te Hortum ve Sağanak Tarım Alanlarını Vurdu

Antalya Serik'te çıkan hortum, evlerin çatısını uçurdu ve seralarda büyük hasara yol açtı. Sağanak yağış nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen hortum ve sağanak yağış, evler ve seralarda büyük hasara yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün fırtına uyarısında bulunduğu Antalya Körfezi’nde, özellikle Serik ilçesinin Çanakçı Mahallesi’nde saat 17.00 sıralarında aniden hortum çıktı.

Ev ve Seralar Zarar Gördü

Hortum nedeniyle bir evin çatısı, üzerine devrilen ağaçlar yüzünden zarar görürken, başka bir evin çatısı ise tamamen koparak savruldu. Çanakçı Mahallesi’nde bulunan dört sera da hortumdan etkilenerek naylonları yırtıldı, demir borular devrildi ve ekili sebzeler zarar gördü.

Hortum bir anda geldi

Hortumun zarar verdiği evlerden birinde yaşayan Vedat Topçu, "Hortum birden ağaçları yere yatırdı. Ben evdeydim, evimin çatısını kopartıp attı" diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi. Serası zarar gören Mesut Balcı ise, "Hortum bir anda geldi. Kendimi zor kurtardım" diyerek olayın şiddetini aktardı.

Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı

Tekke Mahallesi’nde ise şiddetli rüzgarın yanı sıra etkili olan sağanak yağış tarım arazileri ile birlikte cadde ve sokakları su altında bıraktı. Tarım arazilerinde meydana gelen hasarın boyutu henüz netleşmezken, Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Yıldırım Çarpan 17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Antalya'da Yıldırım Çarpan 17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti