Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Saadet'ten Sert Tepki: Bu devran böyle gitmez

Antalya Saadet'ten Sert Tepki: Bu devran böyle gitmez

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, ekonomik rapora göre alım gücündeki düşüşün vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Saadet'ten Sert Tepki: Bu devran böyle gitmez
KAYNAK: Bülten

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Eylül 2024 ekonomik raporuna dikkat çekerek, alım gücündeki düşüşün dar ve sabit gelirli vatandaşları zor durumda bıraktığını vurguladı. Kayabaş, önümüzdeki kışın daha da zor geçeceğini belirtti.

“Yaz mevsimi bekleneni karşılamadı”

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşların yaz mevsiminde sebze ve meyve bolluğundan faydalanamadıklarını, fiyatlardaki pahalılığın kışlık hazırlıkları engellediğini ifade etti. Kayabaş, "Alım gücü iyice düştü, hemşehrilerimizi çok zor günler bekliyor," dedi. Yazın bolluk ve bereketinden faydalanamayan vatandaşların, kış mevsiminin daha da zor geçeceğini belirtti.

“Alım gücü %38,51 oranında düştü”

Kayabaş, Ocak-Eylül 2024 dönemine ilişkin yaptığı ekonomik değerlendirmede, alım gücünün %38,51 oranında düştüğünü ve vatandaşların reel gelirlerinin eridiğini açıkladı. Ocak 2024’te 17.002 TL alan asgari ücretlinin reel alım gücünün 12.274,93 TL'ye düştüğünü belirten Kayabaş, emekli maaşları için de benzer bir düşüş olduğunu ifade etti.

Eğitim ve hijyen sorunları

Kayabaş, okullardaki temizlik ve hijyen sorunlarına dikkat çekerek, "Merkezi bütçeden okullara gönderilen ödenekler yetersiz. Aileler çocuklarının temizliğini ve okullara bağış yaparak karşılamak zorunda kalıyor," dedi. Ayrıca, bu durumun sınıfsal ayrımlara ve çocukların mahcubiyet yaşamasına neden olduğunu belirtti.

Eylül ayı ekonomik verileri

Kayabaş, Antalya'da Eylül 2024’te ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin beslenme maliyetleri ile dört kişilik bir ailenin yaşam maliyetlerini paylaştı. Bir öğrencinin öğün maliyeti ilkokul düzeyinde 58,59 TL, ortaokul düzeyinde 78,12 TL, lise düzeyinde ise 117,18 TL olarak gerçekleşti. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması ise 20.529,56 TL olarak belirlendi.

Kayabaş, "Bu devran böyle gitmez. Zulüm ebedî olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır," diyerek, ekonomik sıkıntılara karşı vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AÖF kayıt yenileme başladı: AÖF kayıt yenileme 2024 nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme başladı: AÖF kayıt yenileme 2024 nasıl yapılır?