Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya için tehlike çanları çalıyor! Durdurun bu satışı

Antalya için tehlike çanları çalıyor! Durdurun bu satışı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eski üyesi, ünlü imar hukukçusu Fahrettin Köken, Meltem Çarşısı’nın Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından 100 milyon 215 bin TL’den satışa çıkarılmasına yönelik Muratpaşa Belediyes’ine ¨Yardıma hazırım¨ diyerek çağrıda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya için tehlike çanları çalıyor! Durdurun bu satışı

Meltem’in gözde lokasyonu ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin uğrak noktası olan Meltem Çarşısı, Muratpaşa Belediyesi’nin borçlarından dolayı icralık oldu. Süleyman Evcilmen’in Muratpaşa Belediyesi Başkanlığı döneminde hizmete giren alan geçmiş yıllardan günümüze kadar çeşitli hizmetlerde bulunan Meltem Çarşısı, Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından 100 milyon 215 bin TL’den satışa çıktı. Geçmişte Meltem’e büyük hizmet veren alanın satışına karşı çıkan ünlü imar hukukçusu Fahrettin Köken, ¨Meltem Çarşısı kamuya mâl olmuş bir alan. İcra marifetiyle de olsa, kamunun ve belediyenin elinden çıkıp, özelleşmesini kabul etmek olası değil¨ ifadelerini kullandı.

D S C 0337-1

BELEDİYE ÖNLEM ALMALI

Muratpaşa Belediyesi’nin borçlarından dolayı icra yoluyla Meltem Çarşısı’nın satışını kabul edilebilir bulmayan Fahrettin Köken, ¨Muratpaşa Belediyesi borçlarını ödeyememiş. Başkan Uysal da kamulaştırmasız el atma davalarından doğan tazminatları ödeyemiyor. Bugüne kadar belediyede yüzlerce böyle dava açıldı. Ne gibi önlem alındı diye sorguladığımızda da hiçbir yanıt alamıyoruz. Belediyenin bir önlem alması gerekiyor. Bu gibi davaların yaşanmaması için belediyeler ciddi bir tasarruf tedbiri almalı. İkinci olarak da bu kamulaştırmasız el atma davalarıyla ilgili radikal bir karar almalı. Söz konusu alan hakkında uzmanları ve akademisyenleri toplayıp ‘Arkadaşlar böyle çığ gibi üzerimize davalar geliyor. Ne yapmamız gerekir’ diye sorgulamalı. Bundan 10 yıl kadar önce bu konuda Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı bana gelerek ne yapılması gerektiği hakkında sorular sordu. Ben de görüşlerimi ve yöntemleri açıkladım. Ama bu konuda bir adım dahi atılmadı. Sadece ‘Biz ne yapabiliriz’ diyorlar¨ dedi.

Fahrettin Koken-2

SATIŞ ACİLEN DURDURULMALI

İcrayı durdurmak için imza kampanyası başlatan Meltem Muhtarı Ömer Engin Sarı’nın mücadelesini destekleyen Köken, ¨Biz de bu satışı kabul etmiyoruz. Ama alacaklar bunu satışa çıkaracaklar. Belediye alacaklarla bir protokol yapmadığı sürece çözüm üretmek olası değil. Genel bir revizyon imar planı yapmak gerekiyor. Muratpaşa Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu konuya el atmalı¨ dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin geçtiğimiz gün paylaştığı ¨Bugüne kadar hiçbir esnafımıza ödememizi aksatmadık şimdi bu ödeme süresini daha belirgin hale getiriyoruz¨ paylaşımına yönelik konuşan Köken, ¨Güzel, çok güzel. Elbette bir şey almışsan borcunu da ödeyeceksin. İnşallah öderler Meltem'in borcunu da¨ dedi.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Davaların ve icraların önüne geçmek için yapılacak olan revizyon planı çalışmasında şehir plancılarının, hukukçuların, harita ve kadastro mühendislerinin de yer alması gerektiğini belirten Köken, ¨Dilimde tüy bitti. Arkadaşlar yarın başınıza çok ciddi sorunlar gelecek. Bunun için önlem alın. Yıllardır aynı şeyi söylüyorum. Ben bilgimi, deneyimi paylaşmaktan keyif alan bir adamım. Revizyon planı çalışmasında görev almaya hazırım. Eğer bir çalışma başlatılmazsa 

Belediyeler çok ciddi sıkıntılar yaşayacak. Borç batağında olduğu için her yere haciz gelir¨ diyerek sözlerini noktaladı.

Dilan ANDIÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatlarında düşüş! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 10 Ağustos 2024 Cumartesi

Altın fiyatlarında düşüş! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 10 Ağustos 2024 Cumartesi