Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Havalimanı'nda Dev Genişleme Çalışmaları

Antalya Havalimanı'nda Dev Genişleme Çalışmaları

Antalya Havalimanı'nda kapasite artırımı için başlatılan Faz 1 genişleme çalışmaları, 2025 yılına kadar tamamlanacak. Havalimanı, terminal alanını 191 bin metrekareden 330 bin metrekareye çıkararak, yıllık 80 milyon yolcu kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Havalimanı'nda Dev Genişleme Çalışmaları
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Havalimanı’nın kapasitesini artıracak olan Faz 1 genişleme çalışmaları hızla devam ediyor. 2025 yılında tamamlanması planlanan bu yatırımla, havalimanı terminal alanı 191 bin metrekareden 330 bin metrekareye çıkarılacak. Bu genişleme ile iç hat yolcularına hizmet veren T4 terminali güneye doğru genişletilecek.

7,25 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

TAV-Fraport ortaklığı, Antalya Havalimanı’nın işletmesini 25 yıllığına 7 milyar 250 milyon Euro + KDV teklifi ile kazandı. Anlaşmanın ardından 25 yıllık kira bedelinin yüzde 25'i peşin ödendi ve yıllık yolcu kapasitesini 80 milyona çıkarmak için çalışmalara başlandı. Projenin inşaatını, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener’in sahibi olduğu Sera İnşaat üstlendi. Firma, daha önce Türkiye'de birçok havalimanı projesinde yer almıştı.

Terminal Alanında Büyük Genişleme

Faz 1 çalışmaları kapsamında Terminal 2 genişletilecek ve yeni apronlar eklenecek. Mevcut terminal alanı 191 bin metrekareden 330 bin metrekareye çıkarılacak. T4 terminali, check-in ve bagaj alım bölümleri zemin katta yer alacak şekilde genişletilecek, üst kattaki geliş ve gidiş bölümleri ise beş hava köprüsü üzerinden hizmet verecek.

VIP ve CIP terminallerinin yer aldığı 6 bin metrekarelik alan devlet misafirhanesi olarak yeniden yapılandırılacak. Ayrıca, yeni bir CIP terminali inşa edilecek ve 2025 yılına kadar hizmete girecek.

Yenilikçi Enerji Çözümleri

Antalya Havalimanı'nın enerji ihtiyacının yaklaşık %40'ı trijenerasyon ve kojenerasyon üniteleri ile karşılanmakta. Pik saatlerdeki enerji talebini karşılamak amacıyla proje kapsamında güneş enerjisi kullanımı da planlanıyor. Terminal genişlemeleri sonunda T2 terminalinin çatısına 4 MW kapasiteli güneş panelleri kurulması hedefleniyor.

Yeni Apronlar ve Taksi Yolları

Proje, yeni apron ve taksi yollarının genişletilmesini de kapsıyor. Faz 1 kapsamında toplam 1.214.016 metrekarelik alanda apron geliştirme ve 167.000 metrekarelik alanda taksi yolu geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, yeni hangarlar, sivil havacılık ve kargo terminalleri de projeye dahil edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havalimanı'nda Büyük Genişleme

Antalya Havalimanı'nda Büyük Genişleme