Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Çevre Mühendisleri Odası 8 Mart’ta kadın hakları için idari izin veriyor

Antalya Çevre Mühendisleri Odası 8 Mart’ta kadın hakları için idari izin veriyor

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Çevre Mühendisleri Odası 8 Mart’ta kadın hakları için idari izin veriyor
KAYNAK: ÇMO/Bülten

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın hakları farkındalığını artırmak amacıyla özgün bir adım attı. Kadın mühendislere 1 günlük idari izin verilmesi teklifiyle Antalya, Burdur ve Isparta’da bulunan çevre sektöründeki firmalar ile iletişime geçti. Çevre Mühendislik firmaları bu teklifi geri çevirmedi ve eşi benzeri olmayan bir organizasyona birlikte imza attılar.

Çevre mühendislik firmalarının işverenleri, 'kadınlar her yerde, 8 martta idari izinde' diyerek birer video çekmiş ve birbirlerine sözü bırakarak dostça meydan okumuşlardır. Bu videolar, kadın hakları hareketinde bir odak noktası olan 8 Mart’ta, firmaların kadın çalışanlarına 1 gün idari izin verme taahhüdünü gösteriyor.

6 Dönem Şube Yönetim Kurulu’nun mesajı, 8 Mart’ın, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesini, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasını temsil ettiğini vurguluyor. Ayrıca, Atatürk ve yol arkadaşlarına şükranla ve saygıyla Atatürk’ün 'Yoksul kadın, hiçbir şeyi olmayan kadın anlamında alınmıştır. Halbuki kadın denilen varlık, bizatihi yüksek bir varlıktır. Onun yoksulluğu olamaz. Kadına yoksul demek, onun bağrından kopup gelen bütün insanlığın yoksulluğu demektir' sözünü hatırlatıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anne Kızın Üniversite Serüveni

Anne Kızın Üniversite Serüveni