Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Barosu Doyran’da HES’e Hayır Diyor!

Antalya Barosu Doyran’da HES’e Hayır Diyor!

Antalya Barosu, Konyaaltı'da planlanan Hidroelektrik Santrali projesine karşı çıkarak doğaya ve bölge halkına zarar vereceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Barosu Doyran’da HES’e Hayır Diyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Barosu Çevre ve İmar İzleme Kurulu, Konyaaltı ilçesi Doyran ve Geyikbayırı Mahallelerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı tepki gösterdi. Baro, il kez gazetemiz Akdeniz Gerçek’in gündeme taşıdığı projenin doğaya ve bölge halkına vereceği zararları vurgulayarak, projeyi "doğa katliamı" olarak nitelendirdi.

Doyran Deresi Yetersiz, Ormanlar Tehlikede

Açıklamada, Doyran deresinin su akışının planlanan HES projesinin ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olmadığı belirtildi. Ayrıca projede kullanılacak 108 dönümlük alanın büyük kısmının ormanlık bölgeden oluştuğuna dikkat çekildi. Baro, bu ormanlık alandaki ağaçların kesilmesi halinde doğal yaşamın sona ereceğini ve projeye dair maddi gerçekliğin bulunmadığını ifade etti. Ormanların bu şekilde yok edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Baro, bu konuda herhangi bir bilimsel çalışma yapılmadığını da vurguladı.

Verimli Tarım Arazileri de Tehlikede

Projenin sadece ormanları değil, aynı zamanda bölgedeki en verimli tarım arazilerini de tehdit ettiğine dikkat çeken Baro, bu araziler için henüz bir kamulaştırma yapılmadığını belirtti. Tarım potansiyeli ve turizm değeri yüksek bir bölgeye HES projesi yapılmasının büyük bir yanlış olduğunu ifade eden Baro, böyle bir projenin bölgenin ekolojik dengesini ciddi şekilde bozacağını dile getirdi.

"Su Kaynakları Kuruyacak" Uyarısı

Küresel iklim krizinin etkisiyle su kaynaklarının giderek azaldığı bir dönemde, Doyran Deresi’ndeki suyun yetersizliğine rağmen HES projesinin gündeme getirilmesi eleştirildi. Baro, projenin hayata geçmesi halinde dere yatağının kuruyacağı ve alınacak suyun üretime yetmeyeceğini belirtti. Bu durumun, ilerleyen süreçte bölgedeki diğer su kaynaklarına göz dikilmesine neden olacağı ve tüm bölgenin daha fazla susuzlukla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Baro Halkın Katılım Toplantısına Çağrıda Bulundu

Antalya Barosu, bu projeye karşı seslerini duyurmak adına 8 Ekim 2024 Salı günü (yarın) saat 11.00’de Doyran’da yapılacak olan Halkın Katılım Toplantı’na katılacaklarını açıkladı. Baro, meslektaşlarını ve çevreye duyarlı tüm kamuoyunu bu doğa katliamına karşı harekete geçmeye davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanı Tunç: ''İyi Hal İndirimi Yeniden Değerlendirilmeli''

Adalet Bakanı Tunç: ''İyi Hal İndirimi Yeniden Değerlendirilmeli''