Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Altın Portakal'da yarışacak öğrenci filmleri belli oldu

Antalya Altın Portakal'da yarışacak öğrenci filmleri belli oldu

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl Altın Portakal heykelciği için yarışacak öğrenci filmleri belirlendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Altın Portakal'da yarışacak öğrenci filmleri belli oldu
KAYNAK: İHA

Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61. kez sinemaseverlerle buluşacak. 5-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, sinema öğrencilerinin projelerini desteklemek ve görünür kılmak amacıyla Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması'na ev sahipliği yapacak. Bu yeni yarışma bölümü, sinema okullarının kendi müfredatları çerçevesinde çekilmiş olan filmlerin yarışmasına olanak tanıyor. Yarışma, öğrencilere sinema endüstrisinin kapılarını aralarken, onların sinema profesyonelleriyle buluşmasına ve fikir alışverişinde bulunmasına da olanak sağlayacak.

Öğrenci Filmleri Jürisi Belli Oldu

Yarışmada yer alan öğrenci filmlerini değerlendirecek jüri de açıklandı. Yönetmen Handan İpekçi, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Genel Başkanı Mehmet Güleryüz ve yapımcı Aycan Çetin’den oluşan jüri, yarışmada finale kalan 12 filmi inceleyerek değerlendirmelerde bulunacak. Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması Genel Koordinatörü Sema Fener, yarışmanın amacını şu sözlerle özetledi: “Bu yarışma, sinema okullarının programlarının ve tarzlarının yarışması niteliğinde. Öğrenciler, sinema profesyonelleri ile buluşarak gelecekte çalışacakları sanat dalında karşılaşacakları yöntemler hakkında öngörü oluşturabilecekler.”

Yarışmaya Katılacak Filmler

Yarışmada yer alacak filmler ve yönetmenleri ise şöyle:

Bir Sır Var Yazılmış - Recep Efe Ekemen (15 dakika)

Defin - İbrahim Karahasan (8 dakika)

Deli - Canan Sennaroğlu (15 dakika)

Diyet Kola - Çağrı Hazar Oğuz & Tuna İnci Mısırlıoğlu (14 dakika)

Döngü - Ramazan Yakut (10 dakika)

Giz - Özlem Biberoğlu (12 dakika)

NâN - Enes Küçük (15 dakika)

Normal - Merve Toker (12 dakika)

Sinameki - Furkan Demirci (14 dakika)

Sistem - Abdulhalim Erez (9 dakika)

Umurumda Değil - Deniz Mıdık (15 dakika)

Vahşetin Yeni Düzeni - Alinur Bağcı (13 dakika)

Festivalde Buluşma Fırsatı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması, hem sinema öğrencileri hem de onların eğitim aldığı okullar için önemli bir platform olacak. Festival süresince filmlerin ekipleri, yönetmenler, yapımcılar, senaristler ve oyuncular gibi sinema sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya gelme şansı yakalayacak. Ayrıca, öğrenciler bu fırsatla hem kendilerini ifade edebilecek hem de sinema endüstrisi hakkında daha fazla bilgi edinme imkânı bulacaklar.

Sinema Dünyasında Yeni Bir Kapı

Sema Fener, bu yarışmanın Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez yer almasının önemine dikkat çekerek, “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması, hem öğrencilere hem de onların eğitildiği sinema okullarına yeni bir kapı açacak. Temsil ettikleri üniversitelerin verdiği sinema eğitiminin kimliğini betimlercesine seçilen farklı konuların, farklı bir sinema diliyle anlatıldığı bu 12 filme yarışmamızın son aşamasında başarılar diliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı Gaziantep mutfağından: Beyran

Soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı Gaziantep mutfağından: Beyran